Hlavní obsah

Záhady Josefa Klímy: Testy, o něž vláda příliš nestojí. A falešný veterinář

Záhady Josefa Klímy: Vystupuje jako veterinář, ale vzdělání na to nemá. Nabízel českému státu svou PCR metodu testování zadarmo. A nebudou ji nakonec místo nás používat jiné země? A glosa Alexandra Mitrofanova.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Další díl pořadu, který připravuje tým novinářů kolem Josefa Klímy. Příběhy podvodů, neetického jednání, pohnuté lidské osudy i dosud neznámé okolnosti historických událostí.

Článek

Pan Oldřich Novotný vystupuje jako veterinář a dokonce i psy léčí, ale ve skutečnosti jím není. Své o tom ví i pan Zdeněk Svoboda. V dubnu 2019 přišel kvůli špatné léčbě málem o svého psa. Komora veterinárních lékařů jméno Oldřicha Novotného dobře zná, v minulosti se na ni obracela už řada majitelů zvířat s tím, že nebyla spokojená s jeho léčebnými postupy. Za to, že provozuje veterinární praxi bez patřičného oprávnění, byl několikrát i vyšetřován policií. Jak se dá zabránit falešnému veterináři v provozování praxe? Co na to Komora veterinárních lékařů? Příběh zrekonstruovala Marcela Sobotková.

Druhá reportáž je pokračování o české efektivní metodě na odhalování covidu-19 od profesora Emanuela Žďárského. Josef Klíma se v rozhovoru ptá, jak na metodu vlastně přišel, na školní testování nebo jak dlouho to trvá – od odebrání vzorků do vyhodnocení. Ve čtvrtek se profesor Žďárský setkal s ministrem zdravotnictví Janem Blatným. Jak dopadla schůzka? Natáčeli Petra Majerová a Josef Klíma.

Součástí pořadu jsou tradičně i glosy. Tentokrát své zamyšlení připojil komentátor Novinek Alexandr Mitrofanov, který rozebírá, proč se zvyšuje počet nespokojených lidí se současnou vládou.

Záhady Josefa Klímy vysílá Televize Seznam v premiéře každý čtvrtek od 20:00. Archiv pořadu najdete zde.

A můžete nás sledovat také na Facebooku.

Reklama

Související témata:

Doporučované