Hlavní obsah

Záhady Josefa Klímy: Vyhrožoval, že zamoří ČR virem, a vinou úředníků přišel o pozemky

Záhady Josefa Klímy z 30. 1. 2020: Vyhrožoval, že zamoří ČR smrtelným virem, a přišel o pozemky a stát odmítá uhradit škodu.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Další díl pořadu, který připravuje tým novinářů kolem Josefa Klímy. Příběhy podvodů, neetického jednání, pohnuté lidské osudy i dosud neznámé okolnosti historických událostí.

Článek

Vyšetřování posledních hackerských útoků na nemocnici v Benešově a OKD prokázalo, že šlo o tentýž typ útoku, a tudíž pravděpodobně i o stejnou hackerskou skupinu. Nejspíš původem z Ruska. Útoky ale zviditelnily trend, který se projevuje v posledních letech stále silněji – že se zločin přesouvá do kyberprostoru. Jeden z útoků byl spojen i s hrozbou rozšíření smrtícího viru v ČR.

Pan Uksa si na začátku 90. let koupil dvě chaty s pozemky v Železné Rudě v rámci tzv. malé privatizace. Po čase se ovšem dozvěděl, že pozemek už není jeho. Pan Uksa ovšem tvrdí, že se navíc stal i obětí cíleného podvodu. Na pozemky pod chatami byl už v době privatizace uplatněn restituční nárok původních majitelů. Kde se stala chyba a proč stát nechce uhradit škodu?

V aktuálním vydání pořadu Záhady Josefa Klímy nechybí ani tradiční glosy. Novinář Alexandr Mitrofanov se zamýšlí, proč opoziční strany kašlou na demonstranty, a kardiolog Jan Pirk glosuje stav naší vlakové dopravy a proč je ve srovnání se Západem stále zoufalá.

Odpovědi v pořadu Záhady Josefa Klímy. V premiéře jej můžete sledovat v Televizi Seznam každý čtvrtek od 20:55.

Archiv pořadu najdete zde.

A můžete nás sledovat také na Facebooku.

Reklama

Doporučované