Hlavní obsah

Drahá letecká dovolená? Jeďte po stopách Putina na Sibiř, radí stát Rusům

Foto: Profimedia.cz

Ruský diktátor Vladimir Putin při loňské dovolené na Sibiři.

Reklama

Do Evropy sice v létě Rusové teoreticky mohou, kvůli sankcím se jim ale cesta prodraží a prodlouží. Řešením může být treking a rybaření v sibiřské divočině po vzoru pána Kremlu.

Článek

Prázdniny se blíží, pro tisíce Rusů ale bude letošní dovolená jiná než v minulosti. Kvůli zákazům letů, které mnoho evropských zemí uvalilo na Rusko po jeho invazi na Ukrajinu, si tisíce Rusů nemohou dopřát leteckou dovolenou. Rosturizm, státní turistická agentura, jim ale nabízí řešení – vyrazit po stopách prezidenta Vladimira Putina do sibiřské divočiny.

Rosturizm oznámil, že představuje prázdninový balíček, který zavede návštěvníky tam, „kde rád odpočívá prezident“. Sibiřská dovolená jim ukáže například Krasnojarský kraj nebo třeba odlehlé oblasti Chakasko a Tuva. Během osmidenní cesty urazí asi 1 200 kilometrů a uvidí prehistorické hrobky, svatá místa i obří hydroelektrárnu, informoval deník The Times.

Putin trávil na Sibiři dovolenou hned několikrát, obvykle ve společnosti ministra obrany Sergeje Šojgua. Ruská média přinesla řadu snímků, na nichž Putin rybaří nebo chodí po horách. Minulý rok se objevil snímek, na kterém 69letý Putin a 67letý Šojgu večeří párky, rajčata, okurky a ředkvičky u stolu na zasněžené mýtině v březovém lese.

Foto: Kremlin.ru

Loňská dovolenková večeře Vladimira Putina a Sergeje Šojgua.

Rosturizm nicméně varoval zájemce, že neuvidí přesně ta místa, kde byl Putin, protože Kreml přesné lokace prezidentových dovolených neodhaluje. Nabízené výlety stojí 90 tisíc rublů na osobu (asi 40 tisíc korun).

„Je to naprosto speciální trasa, která nemá obdobu,“ lákala potenciální zákazníky šéfka turistické agentury Zarina Doguzová.

Rusové sice do Evropy na prázdniny odletět teoreticky mohou, vzhledem k zákazům letů ale musí cestovat přes třetí země, jako jsou Turecko či Srbsko. Takový výlet je samozřejmě mnohem dražší i delší.

Reklama

Doporučované