Hlavní obsah

Izrael bombardoval Pásmo Gazy, podle armády jde o odvetu

Foto: Profimedia.cz

Izrael v neděli zaútočil na Pásmo Gazy.

Reklama

Izraelská armáda zaútočila na cíle v Pásmu Gazy. Podle Izraelců šlo o reakci na dvě odpálené rakety z Pásma Gazy. O útoku informovaly v neděli agentury AP a Reuters, které se odvolávají na izraelské ozbrojené složky.

Článek

Letecké údery byly podle izraelských ozbrojených složek odvetou za dvě rakety odpálené v sobotu z palestinského území, které dopadly do Středozemního moře u pobřeží Tel Avivu. Zatím nejsou hlášeny žádné oběti na životech.

Izraelská armáda uvedla, že cílem útoků bylo zařízení na výrobu raket a vojenské stanoviště islamistického hnutí Hamás, které má Pásmo Gazy pod kontrolou.

Izraelská letadla zasáhla podle rádia Hamásu některá bezpečnostní stanoviště a výcvikový tábor hnutí.

Zda měly rakety odpálené z Pásma Gazy zasáhnout Izrael, není jasné, poznamenala AP. Ozbrojené skupiny však podle ní z palestinského území často zkušebně odpalují střely směrem k moři. K zodpovědnosti za vystřelení raket se nikdo nepřihlásil.

Od loňské květnové jedenáctidenní války je na hranici mezi Izraelem a Pásmem Gazy relativní klid. Příměří je ale křehké a napětí zůstává vysoké. Ve středu byl při střelbě z Gazy zraněn izraelský civilista. Izraelská armáda zareagovala palbou z tanků, při které zranila tři Palestince, podotýká Reuters.

Reklama

Související témata:

Doporučované