Hlavní obsah

Odstupuje šéf mediální společnosti Bloomberg Media

Foto: ČTK

Zakladatel společnosti Michael Bloomberg

Reklama

Justin Smith opouští pozici generálního ředitele ve společnosti Bloomberg Media a bude se věnovat vlastnímu mediálnímu projektu.

Článek

Generální ředitel mediální společnosti Bloomberg Media s okamžitou platností odstupuje. Justin Smith se rozhodl, že povede zpravodajský start-up. Dnes to napsal na twitteru, a potvrdil tak dřívější zprávu deníku The Wall Street Journal (WSJ).

„Po osmi letech v Bloomberg Media a po více než 25 letech v kvalitní žurnalistice jsem se rozhodl jít za svým osobním snem a tržní příležitostí a spustit nový druh globální zpravodajské mediální společnosti, která bude nabízet nezaujatou žurnalistiku skutečně globálnímu publiku,“ napsal Smith.

Podle zakladatele firmy Bloomberg Michaela Bloomberga, na kterého se odvolává WSJ, nahradí Smithe ve funkci Scott Havens, který dosud zodpovídal za firemní růst. Smith přešel do Bloombergu ze společnosti Atlantic Media v roce 2013. V nadcházejících měsících zůstane podle WSJ v Bloombergu jako poradce, aby pomohl s přechodem.

Společnost Bloomberg Media je konkurentem agentury Reuters. Firmy dodávají zprávy ostatním médiím.

Šéfredaktorem nového podniku, kvůli kterému se Justin Smith rozhodl Bloomberg Media opustit, má být Ben Smith, který působí od roku 2020 v listu The New York Times a byl dříve šéfredaktorem v mediální společnosti Buzzfeed a reportérem v listu Politico. S Justinem Smithem není příbuzný, uvedla agentura Reuters.

Podnik s dosud neznámým jménem se chce podle Bena Smithe zaměřit na „200 milionů lidí s vysokoškolským vzděláním, o kterých nikdo ve skutečnosti neuvažuje jako o publiku“. „Myslíme si, že existuje příležitost oslovit tyto lidi různými způsoby a na různých místech skvělým zpravodajstvím, velkými příběhy a inovativními způsoby doručování zpráv,“ dodal Ben Smith.

Reklama

Související témata:

Doporučované