Hlavní obsah

Olympijský Peking kvůli covidu zavírá několik obytných čtvrtí

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační snímek.

Reklama

V rámci strategie „nulové tolerance“ vůči covidu-19 Peking dále izoluje části čtvrtí před okolním světem v případě, že se v nich vyskytne někdo nakažený. Sází také na masivní a časté testování.

Článek

Od neděle se v uzávěře kvůli dvěma případům nakažení ocitli obyvatelé části pekingského obvodu Čchao-jang, informuje britský server The Guardian. Místní vymezenou zónu nemohou opustit a čeká je denní testování na přítomnost covidu-19 na několika zřízených stanovištích až do pátku, informovaly partajní noviny The Beijing News. Děje se tak pár dní před oficiálním začátkem 24. zimních olympijských her v Pekingu.

V uplynulém týdnu byla povinná izolace nařízena i obyvatelům jednoho z největší pekingských obvodů – Feng-tchaj. I zde probíhalo denní testování milionů rezidentů v rámci čínské „nulové strategie“ vůči covidu-19.

Případů nákazy covidem-19 přibývá i v olympijské bublině, kam se dále sjíždějí sportovci i realizační týmy z celého světa. V neděli pořadatelé odhalili 37 nově nakažených. Z řad přijíždějících se do uplynulé soboty nakazilo celkem 211 lidí, informuje server Euronews.

Mezi nimi je například ruská biatlonistka Valeria Vasnetsovová, rakouská skokanka na lyžích Marita Kramerová nebo australská curlerka Tahli Gillová, uvádí agentura Reuters.

Reklama

Doporučované