Hlavní obsah

Putinova domnělá milenka se vynořila z ústraní. Slavila ruské hrdinství

Foto: Profimedia.cz

Ruský prezident Vladimir Putin a někdejší olympijská gymnastka Alina Kabajevová.

Reklama

Alina Kabajevová, která bývá považována za přítelkyni prezidenta Vladimira Putina, se po čase objevila na veřejnosti. Vystoupila na nácviku vlasteneckého festivalu oslavujícího ruské vítězství nad nacismem.

Článek

Někdejší ruská gymnastka Alina Kabajevová se na veřejnosti objevuje jen zřídka. Nyní se výjimečně ukázala v Moskvě na nácviku pravidelného gymnastického festivalu Alina, pojmenovaného na její počest. Celá show se bude vysílat u příležitosti každoročních oslav Dne vítězství.

„První zkušební den festivalu Aliny Kabajevové. Je velmi příjemné se opět ponořit do velmi zvláštní tvůrčí atmosféry této akce,“ napsala na sociální síti. Ruský web Vesti dodal, že olympijská vítězka, která se po ukončení sportovní kariéry stala poslankyní ruské Státní dumy za putinovské Jednotné Rusko, nezapomněla na svůj sport.

Na události podle webu The Times na počest vítězství nad nacisty ve druhé světové válce zazněly některé z nejvlastenečtějších písní Sovětského svazu.

Na záběrech z akce se objevil i symbol „Z“, který je často přirovnáván ke znamení podpory války na Ukrajině. Kabajevová před pozadím pokrytým těmito symboly uvedla, že každá rodina má svůj válečný příběh.

„Tento příběh nesahá jen do minulosti. Zůstává s námi. Každá rodina má svůj válečný příběh a my na něj nesmíme nikdy zapomenout, ale předávat ho z generace na generaci,“ prohlásila podle The Times Kabajevová v růžových šatech s černo-oranžovou stuhou svatého Jiří, připomínající veterány z východní fronty.

Její slova odpovídají Putinovým tvrzením, kterým se Západ vysmívá, že jeho válka je proti novodobým nacistům, kteří ovládají Ukrajinu, napsal web The Times. Celý pořad bude odvysílán 8. května, den před velkou vojenskou přehlídkou na Rudém náměstí u příležitosti Dne vítězství, která jako každý rok připomene konec druhé světové války v Evropě.

„Stínová první dáma Ruska“

Kabajevová, která je zejména v evropských médiích známá jako „ruská stínová první dáma“, byla za Putinovu stranu v ruské Dumě osm let.

Tam se zlatá olympijská medailistka měla s ruským prezidentem setkat. O možném vztahu mezi Putinem a Kabajevovou se v ruských médiích takřka nehovoří, Kreml tyto zvěsti odmítá. Podle evropských bulvárních médií má Kabajevová s Putinem údajně až čtyři děti, které vychovává ve Švýcarsku.

„Alina má s Putinem dva malé chlapce a dvojčata, kteří se narodili ve Švýcarsku. Všechny děti mají švýcarské pasy a předpokládám, že ona jej má také,“ uvedl web Page Six o údajných dětech Putina s osmatřicetiletou Kabajevovou.

Veřejně olympijská vítězka z Atén vystoupila po zvěstech, že se po zahájení ruské invaze na Ukrajinu usídlila právě ve Švýcarsku. Její údajný pobyt na střežené chatě v blízkosti Lugana na jihovýchodě země se ale v tradičně neutrální zemi, jež se ale připojila k sankcím vyhlášeným vůči Rusku ze strany Evropské unie, setkal s odporem.

Dokonce vznikla online petice vyzývající švýcarské úřady k vyhoštění Kabajevové. Tu k dnešku podepsalo přes 70 tisíc lidí. „Spojte, prosím, Alinu ‚Evu Braunovou‘ Kabajevovou s jejím ‚führerem‘ Vladimirem Putinem,“ píše se v ostře formulované výzvě.

Reklama

Související témata:
Alina Kabajevová

Doporučované