Hlavní obsah

Ruská náhražka McDonald's expanduje do zahraničí

Foto: Profimedia.cz

Pobočka ruského fastfoodového řetězce Chutně a tečka v Moskvě.

Reklama

V Bělorusku se otevře 25 poboček řetězce s rychlým občerstvením Chutně a tečka. Ty zatím fungují pod americkou restaurační sítí McDonald's.

Článek

Ruský fastfoodový řetězec Chutně a tečka expanduje do Běloruska. Uvedl tak jeho majitel Alexander Govor. „Vstupujeme na nový trh…Chutně a tečka teď bude fungovat nejen v Rusku, ale i v Bělorusku…A to je jen začátek,“ cituje jeho slova server Euronews.

Společnost v pátek oznámila, že „dokončuje“ franšízovou dohodu s běloruským řetězcem restaurací rychlého občerstvení, který vlastní společnost KSB Victory.

Ruské domácí napodobeniny

Rusové musí uspokojování poptávky po zahraničním zboží a službách řešit alternativními způsoby.

V zemi se tak otevře 25 poboček napříč šesti městy, které zatím spadají pod McDonald's. Jako Chutně a tečka začnou fungovat během několika týdnů. Navíc poté, co budou dokončeny všechny nezbytné právní postupy a vyřešeny organizační otázky, uvedla agentura TASS a dodala, že tento krok „zachrání“ více než dva tisíce pracovních míst.

Chutně a tečka nahradil americký McDonald's, který se rozhodl odejít ze země v reakci na ruskou invazi na Ukrajině. Od června, kdy ruská náhražka McDonald's otevřela, se přes 800 poboček potýkalo například s nedostatkem hranolek nebo Coca Coly. Ty jsou již ale podle CEO Olega Paroeva zažehnány a firmě se, jak řekl, daří.

Reklama

Doporučované