Hlavní obsah

Rusko chystá vojensko-vlastenecké letní tábory pro teenagery

Foto: Profimedia.cz

Ruská mládež se účastní vojensko-vlasteneckých her pořádaných v rámci oslav Dne vítězství (ilustrační obrázek).

Reklama

Dospívající Rusové se na letních táborech setkají s veterány z druhé světové války i s muži, kteří se právě vrátili z bojů na Ukrajině. Budou se učit zacházet se střelnými zbraněmi i bezpilotními letouny.

Článek

Rusko na léto chystá vojensko-vlastenecké tábory pro teenagery. Budou se na nich učit střílet a pilotovat drony, seznámí se i s vojáky, kteří válčí na Ukrajině. S odkazem na regionální ruské úřady o tom informoval server Krym.Realii.

Podle něj tábory odstartují koncem léta a zúčastní se jich více než devět tisíc dospívajících Rusů ve věku od 14 do 17 let. První turnus vedený pod heslem „Čas hrdinů“ bude trvat dvacet jedna dní.

Na místě budou teenageři absolvovat palebný, taktický a ženijní výcvik a učit se základům taktické medicíny i pilotování bezpilotních letounů, popisuje server s odkazem na tiskovou zprávu vydanou představiteli Dálněvýchodního federálního okruhu Ruské federace, pod jejichž vedením se tábory uskuteční.

Ruští teenageři se na táborech také seznámí se slavnými ruskými sportovci a veterány, kteří bojovali ve druhé světové válce. Potkají se i s muži, kteří se zapojili do „speciální vojenské operace“, jak Rusko invazi na Ukrajinu nazývá.

V neposlední řadě budou studovat „historii Ruska na příkladech výkonů sovětských a ruských vojáků a důstojníků i vojenských a civilních dobrovolníků“.

Tábory se uskuteční v Burjatsku, Tatarstánu, Čečensku, Kalmycku, v Jamaloněneckém autonomním okruhu i Kemerovské, Pskovské, Bělgorodské, Sverdlovské, Ťumenské a Chabarovské oblasti.

Reklama

Související témata:

Doporučované