Hlavní obsah

Studenti z Charkova natočili závěrečný tanec: Před troskami a bez partnerů

Bez komentáře: Absolventi z Charkova tančili závěrečný tanec před troskami školy.Video: AP

 

Reklama

V ukrajinských školách studenti v rámci „posledního zvonění“ tradičně tančí před celou školou. Letos však tradici narušila ruská invaze.

Článek

Studenti posledního ročníku charkovské střední školy č. 134 se rozhodli dodržet tradici a zatančit si před školou. Jejich závěrečný tanec se ovšem odehrál v kulisách trosek školní budovy, informuje server Ukrajinska pravda s odkazem na web Suspilne.

V neděli se před torzem školy sešla asi třetina absolventů a podle serveru nv.ua zatančila závěrečný školní tanec na píseň nazvanou „Mrija“ (Sen – pozn. redakce) ukrajinské zpěvačky známé pod uměleckým jménem Jerry Heilová. Zbytek studentů podle médií z východoukrajinského města kvůli bojům uprchl.

„Poslední zvonění jsme si pro naše děti představovali trochu jinak, ale stalo se, co se stalo a chceme nějakou oslavu pro děti,“ okomentovala Olena Mosolovová, která na škole vyučuje zeměpis a její dcera tam letos studium končí.

V charkovské škole se podle místních médií odehrály těžké boje mezi ruskými invazními jednotkami a ukrajinskými obránci. Ke konci února do zařízení pronikly tři desítky ruských vojáků, později je zabili členové ukrajinských ozbrojených sil, píše ukrajinský deník.

Válka na Ukrajině

Foto: Seznam Zprávy, Shutterstock.com

.

Podívejte se, jak pomoci Ukrajině. Reportéři Seznam Zpráv se už pošesté vydali na Ukrajinu, podívejte se na jejich očitá svědectví z válkou zmítané Ukrajiny. Seznam Zprávy v ukrajinštině (praktické informace, zprávy, příběhy) – Українські новини.

To nejdůležitější k dění na Ukrajině shrnujeme každý všední den v newsletteru Tečka. Přihlaste se k odběru.

Reklama

Doporučované