Hlavní obsah

Udílení cen Grammy se kvůli covidu odkládá na neurčito

Snímek z loňského vyhlašování cen Grammy. Na letošní si zatím umělci budou muset počkat.

Reklama

Nadcházející udílení hudebních cen Grammy jeho pořadatelé odložili na neurčito kvůli obavám ze sílící pandemie nemoci covid-19 a především koronavirové variantě omikron.

Článek

Slavnostní ceremoniál udílení prestižních cen byl původně v plánu na 31. ledna. „Po pečlivém zvážení a analýze ve spolupráci s městskými a státními úředníky, odborníky na zdraví a bezpečnost, uměleckou komunitou a mnoha našimi partnery odložily Recording Academy a CBS 64. ročník udílení cen Grammy. Zdraví a bezpečnost hudebníků, diváků a stovek lidí, kteří neúnavně pracují na přípravě show, zůstává nejvyšší prioritou,“ uvedli pořadatelé v prohlášení, v němž rovněž slíbili brzké oznámení nového termínu.

O odložení udílení cen se v médiích spekulovalo již dříve, mnozí umělci váhali se svou účastí a někteří vyzvali akademii, aby udílení cen odložila, napsal web Variety.

Příprava prostor haly, která slouží i pro sportovní zápasy, na galavečer zabere podle jejího provozovatele zhruba deset dní. Termíny jsou zablokované jinými akcemi až do poloviny dubna, dostatek volných dní pro pořádání Grammy tak bude nejdříve v červnu.

Další velká kulturní akce ve Spojených státech, festival nezávislých filmů Sundance, se letos ze stejného důvodu bude konat jen ve virtuálním prostředí, oznámili dnes jeho pořadatelé.

Filmový festival Sundance na poslední chvíli zrušil fyzickou část programu a stejně jako loni se bude konat výhradně ve virtuální internetové podobě. Podle pořadatelů bylo nemožné vytvořit v horském středisku Park City v Utahu takové podmínky, které by účastníkům poskytly ochranu před koronavirovou variantou omikron. Letošní ročník akce založené hercem Robertem Redfordem se uskuteční od 20. do 30. ledna.

Reklama

Doporučované