Hlavní obsah

V mexickém resortu zastřelili dva Kanaďany

Foto: Profimedia.cz

Mexická policie po možném pachateli pátrá i na území národního parku Xcaret v blízkosti stejnojmeného hotelu.

Reklama

Útoků na Riviéře Maya dále přibývá. Při tom pátečním zemřeli dva kanadští občané. Mexický prezident již dříve přitom do regionu poslal vojenské posily.

Článek

Po střelbě v hotelovém resortu v blízkosti mexického letoviska Playa del Carmen zemřeli v pátek dva kanadští občané. Stalo se tak po hádce, která se následně zvrtla v násilný střet, cituje agentura Reuters mexické úřady.

Dvě oběti, které podlehly zraněním v nemocnici, měly podle prvních zpráv záznamy ve svých kanadských trestních rejstřících. Třetí zraněný zůstává v nemocnici. Další podrobnosti o jejich totožnostech mexické ani kanadské úřady zatím nezveřejnily. Šéf policie mexického státu Quintana Roo Lucio Hernandez ohledně incidentu na twitteru uvedl, že během hádky bylo mezi hosty hotelu Xcaret „vypáleno ze zbraně“.

Pravděpodobný pachatel je stále na útěku. Záběry z kamerového systému ukazují na muže v šedé teplákově soupravě a s černou rouškou, jak drží zbraň. I on má podle zpráv mexické policie „dlouhý“ trestní rejstřík, který zahrnuje loupeže a trestní činnost spojenou s drogami a zbraněmi, informuje kanadská televize CBC. Jedná se také o pravděpodobného hosta hotelu.

Podle prohlášení hotelu byl incident pravděpodobně „cílený“. Informoval dále, že hostům, které ji potřebují, poskytl pomoc. „Litujeme události, která se dnes odpoledne v hotelu Xcaret stala,“ píše se dále.

V uplynulých měsících se jedná již o několikátý útok na populární Riviéře Maya. Při vyřizování účtů mezi dvěma gangy na veřejné pláži v Cancúnu zemřeli například dva drogoví dealeři. Čtyři američtí občané zemřeli při útoku, který později úřady označily za vraždu konkurenčního gangu. V říjnu pak při vyřizování účtů dvou gangů v oblíbené turistické destinaci Tulum zemřeli dva lidé (německý a americký občan).

V návaznosti na zvýšenou kriminalitu v regionu vyslal již dříve mexický prezident Andrés Manuel López Obrador do oblíbené prázdninové destinace 1500 členů národní gardy, informuje britská BBC.

Reklama

Doporučované