Hlavní obsah

Video: Korejce nadzvedla reklama na mléko, ženy se v ní mění v krávy

Bez komentáře: Kontroverzní reklama jihokorejské mlékárenské firmy. Ženy se v ní promění v krávy.Video: 블락, Youtube.com

 

Reklama

Největší jihokorejská mlékárenská firma se za reklamu omluvila. Nebylo to ovšem poprvé, co v propagaci svých výrobků přešlápla a vzbudila pohoršení.

Článek

„Konečně se nám je podařilo zachytit na kameru v místě naprosté čistoty,“ hlásí mužský hlas v reklamě. Následuje záběr na muže, který je ukrytý v křoví a natáčí skupinu žen, jež pijí z potoka a cvičí jógu. Poté, co muž náhodou šlápne na větvičku, zvuk ženy vyleká a ty se náhle změní v krávy.

Inzerát končí slovy: „Čistá voda, organické krmivo, 100% čisté soulské mléko. Organické mléko z ekologického ranče v příjemné přírodě Čchongjangu.“

Klip okamžitě vyvolal celonárodní debatu o sexismu a otázkách genderové citlivosti. Kritika se přitom netýkala jen faktu, že v něm byly ženy zobrazeny jako krávy, upozorňuje BBC.

Kritici přirovnali mužovo chování v reklamě k takzvané „molce“, tedy tajnému natáčení záběrů sexuální povahy, jež se pak nahrají na internet. Počet těchto kompromitujících videí v asijské zemi v posledních několika letech extrémně vzrostl, pornozločiny se špionážními kamerami vyvolávají v ženách strach a úzkost.

Poté, co firma čelila veřejné kritice, video odstranila z platformy YouTube. Reklama se však záhy znova objevila na internetu a okamžitě se stala virální.

„Upřímně se omlouváme všem, kterým reklama na mléko zveřejněná minulý měsíc vadila,“ uvedla mateřská společnost soulského mlékárenského družstva Soul Milk v omluvě zveřejněné na internetu.

„Bereme tuto záležitost vážně a provedeme interní šetření. Budeme dbát na to, aby k podobným incidentům v budoucnu nedocházelo. Na omluvu skloníme hlavy,“ citoval vedení firmy korejský deník The Korea Times.

Není to poprvé, co se tato mlékárenská firma dostala na titulní stránky novin z pohoršujících důvodů. V roce 2003 společnost uspořádala představení, při kterém se nahé modelky polévaly jogurty. Vedoucí marketingového oddělení, jakož i modelky, které se akce zúčastnily, dostaly pokutu za obscénnost.

Reklama

Doporučované