Hlavní obsah

Video malého zázraku: Muži se při bungee jumpingu utrhlo lano. Přežil

Bez komentáře: Při bungee jumpingu v Thajsku se turistovi utrhlo lano. Jako zázrakem neutrpěl vážnější zranění. Video: AP

 

Reklama

Ještě silnější adrenalinový zážitek, než v jaký doufal, má za sebou turista z Hongkongu. Když při bungee jumpingu skákal z plošiny v Thajsku, utrhlo se s ním lano.

Článek

Mike z Hongkongu si chtěl z dovolené s přáteli v Thajsku odvést adrenalinový zážitek. Rozhodl se pro bungee jumping. Nechal se proto vyvézt do třicetimetrové výšky, svázat si nohy a pak skočil.

Letěl dolů. Když byl zhruba v pěti metrech, utrhlo se s ním lano. Naštěstí dopadl do jezírka. Celou příhodu, která se stala už v únoru, tento týden popsal například server The Huffington Post.

„Bylo to, jako by mě někdo opravdu hodně ošklivě zmlátil,“ popsal muž své pocity po děsivém zážitku.

Po nárazu omdlel, ale rychle zase nabral vědomí. Protože měl svázané nohy, z vody mu pomohla obsluha atrakce, uvedl server The Straits Times.

„Bylo to opravdu vysoko, tak jsem zavřel oči. Měl jsem je v plánu otevřít znovu, až poletím zpátky nahoru,“ řekl Mike americké CNN.

„Uvědomil jsem si, že lano prasklo, když jsem otevřel oči a byl jsem ve vodě. Přistál jsem na levém boku, takže na té straně mám vážnější zranění,“ dodal v rozhovoru.

Muž byl po návratu do Hongkongu hospitalizován s plicní infekcí, kterou podle něj pravděpodobně způsobilo požití špinavé vody v jezeře, do něhož nečekaně spadl.

Provozovatel atrakce v resortu Pattaya Natthaphon Yokcharoen se za incident tento týden omluvil. „(Park) Thappraya Safari je otevřený sedm let a nic takového se nikdy nestalo. Na veškeré naše vybavení máme licenci. Chci se za incident omluvit,“ řekl podle The Straits Times.

Server píše, že Mikovy léčebné výlohy ve výši 50 tisíc hongkongských dolarů (asi 140 tisíc korun) uhradilo cestovní pojištění. Park mu prý nabídl zpět jen 2 300 hongkongských dolarů, z toho 500 byla náhrada vstupenky na bungee jumping.

Mike si na postup majitele stěžoval thajského úřadu pro cestovní ruch.

Reklama

Související témata:

Doporučované