Hlavní obsah

Video: Místo mikrofonu lopata. Z rockové hvězdy se stal opravář výmolů

Bez komentáře: Britský rocker a mnohonásobný držitel hudební ceny Grammy Rod Stewart se místo mikrofonu chopil lopaty a vrhl se do oprav výmolů.Video: instagram/sirrodstewart

 

Reklama

Britský rocker, držitel mnoha cen Grammy a také rytíř Jejího Veličenstva Rod Stewart psychicky nevydržel dívat se na stav silnice poblíž svého sídla. Vlastnoručně začal látat výmoly.

Článek

Ve videích, která hudebník sdílel na sociálních sítích, řekl, že už má plné zuby strašlivého stavu silnice poblíž svého sídla u Harlow v anglickém hrabství Essex, píše HuffPost. V reflexní vestě se po boku dalších pracovníků pustil do zasypávání výmolů, kterých je na cestě opravdu mnoho. Natočil se s lopatou a vtipkující: „Moje ferrari tudy vůbec nemůže projet!“

Rockera k akci přimělo, že místní samospráva podle něj nevěnuje tamní komunikaci dostatečnou péči. „Lidé si tady ničí svá auta. Nedávno tady skončila sanitka s prasklou pneumatikou,“ konstatuje zpěvák ve videu a dodává „Vyplňujeme díry, zatímco miliony a miliony liber byly vynaloženy na M11.“ (Jde o spojnici mezi Londýnem a Cambridge. – pozn. red.)

Místní byli z jeho počinu nadšení, úředníci o něco méně. Rada hrabství Essex vyzvala obyvatele, aby se nepokoušeli opravovat výmoly sami podobně jako hudební ikona.

Foto: ČTK

Rod Stewart a jeho Ferrari.

„Oceňujeme odhodlání sira Roda a komunitního ducha, odrazujeme ale kohokoli od toho, aby prováděl práce na silnicích sám,“ citoval HuffPost mluvčí rady.

Jeden z členů kabinetu rady hrabství Essex varoval každého, kdo se pokusí opravit silnici, že by mohl být odpovědný za nehody, uvádí britská televize BBC.

Lee Scott, který je na úřadu odpovědný za údržbu dálnic, řekl: „Nemůžete vzít věci do vlastních rukou. Lidé musí vždy nahlásit výmoly radě a my opravíme vše, co je nebezpečné.“

Scott slíbil, že se situaci, která se zjevně v Harlow neřešila, „vynasnaží napravit“ a požádal policisty o co nejrychlejší hlášení podobných silnic hrůzy. Dodal, že by byl rád, kdyby si se zpěvákem mohl domluvit schůzku, aby záležitosti probrali.

Na webových stránkách rady hrabství Essex byl zveřejněn text, že všechny stížnosti byly zkontrolovány, ale „časový harmonogram opravy závisí na posouzení rizika a na tom, na kterém typu silnice se výmol nachází“.

Stewartovo „melouchaření“ nicméně potěšilo jeho fanoušky. Ti se teď na sociálních sítích baví tím, že upravují texty slavných zpěvákových hitů podle jeho aktuálního pracovního zařazení.

Reklama

Související témata:
Rod Stewart

Doporučované