Hlavní obsah

Video: Ruský voják ukradl v Lymanu kameru. Majitel mu teď kouká do obýváku

Bez komentáře: Ruský voják ukradl v okupovaném Lymanu venkovní kameru a zapomněl ji vyresetovat. Přístroj teď dál předává údaje na Ukrajinu.Video: instagram/yan_gordienko

 

Reklama

Důkazy, jak Rusové tam, kam vkročí, rabují a domů posílají nejrůznější nakradené věci, se během agrese objevují opakovaně. Nejnověji si ruský voják při ústupu vzal kameru. Díky jeho naivitě se stala důkazem proti němu samotnému.

Článek

Ukrajinský server tpyxa.net informuje o kuriózním případu, kdy jeden z ruských vojáků při ústupu z okupovaného města Lyman, ležícího na severu Doněcké oblasti, sebral průmyslovou kameru. Odvezl si ji domů. Následně válečnou trofej nainstaloval v bytě, aniž by resetoval veškerá nastavení.

Ukradené příslušenství lokalizoval Ukrajinec Jan Gordienko, jehož přátelům ruští nájezdníci kameru sebrali. Gordienko zjistil, že přístroj doputoval až do Burjatska, republiky na ruském Dálném východě.

Přes aplikaci mohl minutu po minutě sledovat, co zloděj dělá. A nejen on. Vzhledem k tomu, že Rus umístil kameru do obývací pokoje, má Gordienko přehled i o činnosti pachatelovy rodiny.

Ruské rabování na Ukrajině

Rusové berou na Ukrajině prakticky všechno, co jim padne pod ruce. Ukradené věci následně odesílají domů. Důkazem toho je i kuriózní případ podnikatele Vitalije Semeneho, který přišel o bezdrátová sluchátka AirPods Pro.

Gordienko pro server tpyxa.net uvedl: „Než jsem to publikoval, říkal jsem si: Co když teď obviním nevinného člověka, který si právě koupil na trhu například použitou kameru, která byla ukradena na Ukrajině? Ale ne, tohle je pouliční kamera, byla venku. Dal si ji do svého domu, kde není co ukrást. Proč vůbec potřebují kameru?“ zdůvodnil, proč nakonec záběry na sociálních sítích zveřejnil.

Válka na Ukrajině

Rusko 24. února napadlo Ukrajinu pod záminkou „speciální vojenské operace“, jak celou invazi nazval prezident Putin. Vojenské boje stále trvají. Rusko jde vstříc svým cílům a Ukrajina se odmítá vzdát. Aktuální informace o situaci na Ukrajině sledujte zde.

Reklama

Doporučované