Hlavní obsah

Video: Rusové se pochlubili, jak to vypadá uvnitř obrněného vlaku

Bez komentáře: Rusové se pochlubili, jak to vypadá uvnitř obrněného vlaku.Video: AP

 

Reklama

Ruské ministerstvo obrany ve čtvrtek zveřejnilo záběry speciálního obrněného vlaku, se kterým operuje ruská armáda na Ukrajině.

Článek

Souprava pojmenovaná „Volha“ se podle zveřejněného videa skládá z několika částí. Jak je vidět v úvodním videu, součástí je protiletadlový vůz, dvě lokomotivy a několik dalších vozů.

Kdy byly záběry pořízeny ani kde se vlak nachází, není možné nezávisle ověřit. Stejně tak není zcela znám účel vlaku. Podle vyjádření ruského ministerstva obrany provádí průzkumné a opravárenské mise. Další z možností je dodávka zásob bojujícím jednotkám, píše agentura AP.

Přestože by se zdálo, že obrněné vlaky patří do dávné minulosti, opak je pravdou. Ruská federace je v 90. letech úspěšně nasadila v Čečensku a s přestávkami je používá dodnes, napsal například server The Drive.

Jejich využití je široké. Můžou sloužit k podpoře dělostřelectva, převozu zásob, zajišťování bezpečnosti železnice nebo k odsunování obyvatelstva z postižených oblastí.

Válka na Ukrajině

Foto: Seznam Zprávy, Shutterstock.com

.

Podívejte se, jak pomoci Ukrajině. Reportéři Seznam Zpráv se už pošesté vydali na Ukrajinu, podívejte se na jejich očitá svědectví z válkou zmítané Ukrajiny. Seznam Zprávy v ukrajinštině (praktické informace, zprávy, příběhy) – Українські новини.

To nejdůležitější k dění na Ukrajině shrnujeme každý všední den v newsletteru Tečka. Přihlaste se k odběru.

Reklama

Doporučované