Hlavní obsah

Video: Sněhová bouře uvěznila desítky Britů na celý víkend. V hostinci

Bez komentáře: Záběry z průmyslové kamery a z koncertu v hospodě Tan Hill Inn v hrabství Yorkshire. Hosty i kapelu tam uvěznila sněhová bouře.Video: facebook.com/tanhillinn

 

Reklama

Šest desítek hostů tráví neplánovaně už čtvrtý den v nejvýše položené hospodě ve Velké Británii, kde je uvěznila bouře Arwen.

Článek

Většina hostů uvízla v hospodě Tan Hill Inn v hrabství Yorkshire v pátek, když se přišli podívat na koncert kapely Oasis Revival. Ve stejnou dobu zasáhla zimní bouře Arwen velmi tvrdě sever Anglie, Skotsko a Severní Irsko. Za noc napadl až metr sněhu. Přístupové cesty byly nesjízdné nejen kvůli sněhu, ale též popadaným stromům a sloupům elektrického vedení, informovala BBC.

Manažerka hostince Nicola Townsendová řekla, že všichni jsou v dobré náladě a někteří lidé nechtějí odejít.

Dodala, že 61 lidí tam dosud strávilo tři noci, přičemž mnozí z nich – včetně členů kapely – se museli ubytovat v hospodském sále.

Foto: facebook/The Tan Hill Inn

Většina hostů přespává, kde se dá.

Cestu do hospody se už podařilo zpřístupnit, záchranáři ale doporučili, aby hosté neodjížděli. Většina návazných cest totiž ještě nebyla odklizena od následků bouře.

Jeden z hostů však musel být kvůli zdravotním problémům odvezen do nemocnice.

Foto: facebook/The Tan Hill Inn

Vstup do hostince.

„Všichni jsou v opravdu dobré náladě. Vytvořila se tu dokonce přátelství. Jedna paní dokonce řekla ‚Nechci odejít‘,“ popsala atmosféru v hostinci provozní Townsendová.

Personál pro přítomné rozjel aktivity, aby lidi zabavil, včetně kvízu, stolních her nebo karaoke.

Jeden z hostů, Martin Overton, v rozhovoru pro BBC řekl, že atmosféra byla „velmi dobrá“ se „spoustou piva k dispozici“.

Jeho žena Stephanie dodala: „Jsem docela klidná, že jsme tu uvízli. Je to docela vzrušující, ale chybí nám náš syn, který je s chůvou. Jsem zvědavá, jak dlouho tu ještě budeme.“

Podle deníku The New York Times bylo v pondělí v hostinci stále 55 hostů.

Zimní bouře Arwen zasáhla Britské ostrovy v pátek. Vynutila si na mnoha místech uzavírky silnic a některé vlakové spoje, včetně toho mezi městy Edinburgh a Newcastle, byly přerušeny kvůli škodám na trati. Živel si vyžádal nejméně tři mrtvé.

Desítky tisíc lidí ve Skotsku a na severu Anglie i v neděli zůstávaly dál bez dodávek elektrické energie. V neděli uvedli dodavatelé elektřiny, že se jim stále nepodařilo obnovit dodávky pro zhruba 61 tisíc zákazníků.

Hustá sněhová vánice si včera vynutila i odklad utkání Premier League mezi Burnley a Tottenhamem.

Reklama

Související témata:

Doporučované