Hlavní obsah

Záběry z dramatického zásahu: Auto uvázlo na hraně Niagarských vodopádů

Bez komentáře: Záběry ze záchranné akce na Niagarských vodopádech.Video: twitter/PrevalWGRZ, AP

 

Reklama

Americká pobřežní stráž ve středu zasahovala u vozidla, které dravý proud zanesl až téměř na hranu slavných vodopádů, kde se zaseklo. Ženě, jež vůz řídila, už nebylo pomoci.

Článek

Zatím není jasné, jak se vůz ocitl ve vodě. Přivolaná policie za pomoci dronu zjistila, že se uvnitř nachází jedna osoba, a povolala záchranný tým s vrtulníkem. Celou operaci ztěžoval silný vítr, husté sněžení a rozbouřená řeka, píše britský deník The Guardian.

Z helikoptéry se následně k vozu, přes který se valila masa vody, spustil potápěč americké pobřežní stráže. Zjistil, že na záchranu uvězněné řidičky je už příliš pozdě.

Zástupci newyorské policie následně uvedli, že se jednalo o šedesátiletou ženu. „Pobřežní stráž odvedla neuvěřitelnou práci,“ řekl na tiskové konferenci policejní kapitán Christopher Rola.

Zároveň dodal, že policejní hlídky nikdy v minulosti nebyly povolány k podobnému zásahu tak blízko okraje vodopádu. Dodal, že se vyšetřovatelé pokusí zjistit, zda auto skončilo ve vodě náhodou, nebo ho někdo úmyslně vytlačil.

Svědci vypověděli, že automobil viděli plout poblíž mostu pro pěší chodce, kde se pravděpodobně dostal do vody. Jednou z příčin mohla být kluzká vozovka. V té době v místě slabě sněžilo.

Tamní úřady uvedly, že jde o ženu, která pochází z dané oblasti. Její jméno nebylo prozatím zveřejněno, dokud nebudou vyrozuměni její příbuzní.

Kathy Hochulová, guvernérka státu New York, na Twitteru napsala, že je „zarmoucena tragickou ztrátou“, a ocenila „rychlé a hrdinské činy“ posádky záchranné služby.

Po vyproštění ženy zůstalo vozidlo asi 50 metrů od okraje Amerického vodopádu, jednoho ze tří vodopádů, jež tvoří Niagarské vodopády. Tým pobřežní služby se mezitím připravoval vytáhnout vozidlo z vody.

Reklama

Doporučované