Hlavní obsah

Video: „Jsme tu, pane prezidente.“ Ukrajinci dosáhli hranic s Ruskem

Bez komentáře: „Hlásím, že 227. prapor 127. brigády sil územní obrany dosáhl hranice, na demarkační linii se zemí okupantů.“Video: twitter/carramba66, AP

 

Reklama

Jedna z jednotek ukrajinské domobrany v Charkovské oblasti vytlačila ruské síly z ukrajinského území a dosáhla státní hranice s Ruskem, oznámil na svém webu list Ukrajinska pravda s odvoláním na ministerstvo obrany.

Článek

U Charkova ukrajinské jednotky před několika dny přešly do protiútoku a osvobodily řadu obcí.

„Hlásím, že 227. prapor 127. brigády sil územní obrany dosáhl hranice, na demarkační linii se zemí okupantů. Došli jsme sem, pane prezidente, jsme tu, jsme na hranicích,“ hlásí v natočeném videu jeden z vojáků ukrajinskému prezidentovi Volodomyru Zelenskému.

Deník poznamenal, že voják zřejmě omylem uvádí, že video bylo natočeno 15. dubna a ne května.

Ruské jednotky nyní své hlavní úsilí soustředí v Doněcké oblasti, kde se dělostřelbou a leteckými útoky snaží zničit ukrajinské opevněné obranné pozice, uvedl v pondělní ranní zprávě ukrajinský generální štáb.

U Avdijivky, severně od Doněcku, se Rusové kvůli ztrátám stáhli na dříve obsazené pozice. Shromažďují své jednotky u Izjumu a připravují tam pokus o další ofenzivu.

Válka na Ukrajině

Foto: Seznam Zprávy, Shutterstock.com

.

Podívejte se, jak pomoci Ukrajině. Reportéři Seznam Zpráv se už pošesté vydali na Ukrajinu, podívejte se na jejich očitá svědectví z válkou zmítané Ukrajiny. Seznam Zprávy v ukrajinštině (praktické informace, zprávy, příběhy) – Українські новини.

To nejdůležitější k dění na Ukrajině shrnujeme každý všední den v newsletteru Tečka. Přihlaste se k odběru.

Reklama

Doporučované