Hlavní obsah

Video: V Miami přistálo letadlo na trupu, selhal mu přední podvozek

Bez komentáře: V Miami přistálo letadlo na trupu, selhal mu přední podvozek.Video: @Paolo Delgado, AP

 

Reklama

Na letišti v Miami na Floridě v úterý havarovalo letadlo se 126 lidmi na palubě. Tři z nich utrpěli zranění. Letadlo dostalo při přistání smyk a trup bez vysunutých kol klouzal po dráze, kde následně vzplanul.

Článek

Stroj společnosti Red Air, který letěl v Dominikánské republiky, musel nouzově přistát na letišti v Miami poté, co mu selhal podvozek, píše agentura AP.

Jak vidět na záběrech zveřejněných na twitteru (přiloženo níže), dostalo letadlo smyk a poté narazilo do stožáru, který s sebou stroj táhl několik metrů po ranveji a následně začal hořet. Předek letadla byl zdemolovaný, z levého křídla se valil černý kouř.

Cestující Paola Garcia řekla pro CBS Miami, že už nevěřila, že přežijí. „Myslela jsem, že umřu. Vedle mě byl starý muž a já ho objímala, bylo to hrozné.“

Po nouzovém přistání byli všichni pasažéři včetně posádky evakuováni. Tři lidé byli po nehodě převezeni do tamní nemocnice. 

Pracovníci letiště uvedli, že k nehodě došlo kvůli porouchanému podvozku.

Zhruba minutu a půl poté, co letadlo zastavilo na trávě vedle ranveje, už u něj byli hasiči, kteří hořící část křídla uhasili pěnou, uvedla starostka okresu Miami-Dade Daniella Levine Cavová.

Letiště v Miami následně uvedlo, že kvůli havárii došlo ke zpoždění dalších letů.

RED Air je nízkonákladová letecká společnost, která zahájila provoz loni v listopadu a létá pouze mezi hlavním městem Dominikánské republiky a Miami. Aerolinky mají čtyři letouny McDonnell Douglass MD-81 a MD-82 a více než 50 zaměstnanců, uvádí agentura AP.

Federální úřad pro letectví uvedl, že jeho tým už začal nehodu prošetřovat.

Reklama

Doporučované