Hlavní obsah

Záběry jako z akčního filmu. Z mexické věznice pomocí auta uprchli trestanci

Bez komentáře: Záběry jako z akčního filmu. Z mexické věznice pomocí auta uprchli trestanci.Video: AP

 

Reklama

Gang ve středním Mexiku se ve středu pomocí několika aut proboural do věznice a uprchl odtamtud s devíti trestanci. Informovala o tom agentura AP.

Článek

Podle ní šlo o jednu z nejdramatičtějších událostí tohoto druhu, jaké Mexiko v posledních letech zažilo.

Policie ze státu Hidalgo, ležícího severně od hlavního města, uvedla, že její příslušníci a vojáci pátrají po uprchlých vězních. Neuvedla, který ozbrojený gang se do nápravného zařízení ve městě Tula násilím dostal.

Tamní ministr vnitra Simón Vargas popsal, že „ozbrojená skupina v několika vozidlech vtrhla do věznice, přičemž dvě vozidla ve snaze odvést pozornost zapálila“. Podle místních médií gang osvobodil šéfa skupiny, která se kromě jiného podílí na krádežích pohonných hmot.

Tento muž byl teprve před několika dny zatčen kvůli podezření z vraždy a únosu. Při policejní operaci po útoku na věznici dva strážci pořádku utrpěli zranění.

V Tule se nachází velká ropná rafinerie a v oblasti působí gangy, jejichž členové navrtávají potrubí a kradou z nich naftu a benzin. Předloni v lednu při výbuchu palivového potrubí ve státě Hidalgo zemřelo nejméně 135 lidí.

Reklama

Doporučované