Hlavní obsah

Zesnulý rockový zpěvák Meat Loaf měl vážný průběh covidu

Foto: Profimedia.cz

Zpěvák Meat Loaf během koncertu v americkém Nashvillu v březnu 2021.

aktualizováno •

Ve věku 74 let zemřel americký rockový a pop-rockový zpěvák a herec Meat Loaf.

Článek

Americký zpěvák a herec Meat Loaf, narozený jako Marvin Lee Aday, ve čtvrtek zemřel ve věku 74 let, potvrdil jeho agent. Příčiny smrti agent ani zpěvákova rodina neuvedli, informuje deník The Guardian.

Podle zdrojů, které cituje server TZM zpěvák zemřel poté, co vážně onemocněl covidem-19. Média poukazují na to, že zpěvák dlouhodobě trpěl astmatickými záchvaty.

Po hudebníkově boku byla v době smrti jeho manželka Deborah. Podle zpěvákova agenta Michaela Greena se během posledních 24 hodin s držitelem ceny Grammy rozloučili i zpěvákovy dcery Pearl a Amanda i blízcí přátelé, uvádí server Deadline.

Jeho dcera Pearl před dvěma týdny na Instagram napsala, že několik jejich kamarádů a rodinných příslušníků právě prodělává covid. Jestli měla na mysli svého otce není jasné. Dodala přitom, že všichni z nich jsou očkovaní.

Informace o své očkovacím statusu ovšem zpěvák s fanoušky nesdílel, zda byl či nebyl očkovaný tedy zůstává nejasné. V jednom z rozhovorů uvedl, že má z covidu strach, ale nechce se nechat ovládat povinností nosit roušku.

„Víme, jak moc pro tolik z vás znamenal, a opravdu si vážíme veškeré lásky a podpory, když procházíme tímto obdobím smutku ze ztráty tak inspirativního umělce a krásného muže,“ uvedla rodina v prohlášení.

Meat Loaf se narodil 27. září 1947 v texaském Dallasu, kde byl úspěšným středoškolským hráčem amerického fotbalu, než se koncem šedesátých let přestěhoval do New Yorku. Zde se začal věnovat herectví, a to především na divadelních prknech. Objevil se tak například i na Broadwayi v muzikálu Vlasy.

Debutové album rockové hvězdy Bat Out of Hell z roku 1977, které napsal a složil Jim Steinman, je jedním z nejúspěšnějších alb v historii USA s více než 14 miliony prodaných kusů.

Meat Loaf a Steinman také spolupracovali na albu Bat Out of Hell II: Back into Hell z roku 1993, kterého se jen v USA prodalo více než pět milionů kusů. Jeho hlavní singl I'd Do Anything for Love (But I Won't Do That) strávil pět týdnů na prvním místě hitparád ke konci roku 1993 a stal se zdaleka největším hitem amerického zpěváka. Ve stejném roce získal svou jedinou cenu Grammy.

Meat Loaf se do širokého povědomí dostal také jako herec, a to především rolí ve filmové verzi muzikálové hry Rocky Horror Picture Show, dnes už jedné z kultovním klasik americké filmové historie. Objevil se také například ve snímcích Klub rváčů režiséra Davida Finchera nebo v komedii Škola ro(c)ku.

Související témata:

Doporučované