Hlavní obsah

Zemřel zakládající člen kapely Bon Jovi

Foto: Profimedia.cz

Jon Bon Jovi a Alec John Such (vpravo) na koncertě kapely v Londýně v roce 1980.

Reklama

V sedmdesáti letech zemřel Alec John Such, baskytarista legendární rockové kapely Bon Jovi.

Článek

Zemřel Alec John Such, zakládající člen a bývalý baskytarista kapely Bon Jovi. S legendární rockovou skupinou hrál na basovou kytaru mezi lety 1983 až 1994. O jeho smrti informoval v neděli frontman kapely Jon Bon Jovi.

Žádné podrobnosti o tom, jak a kde hudebník skonal, prozatím nebyly zveřejněny.

„Byl originál,“ napsal zpěvák na Twitteru. „Jako zakládající člen Bon Jovi byl Alec nedílnou součástí formování kapely.“

Podle něj se Such zasloužil o to, že se kapela vůbec dala dohromady. Vzpomíná na něj jako na drahého přítele, který byl „divoký a plný života“. „Abych byl upřímný, našli jsem si k sobě cestu hlavně díky němu,“ uvedl frontman.

Such se narodil 14. listopadu 1951 v New Yorku. Stal se známou figurou na hudební scéně v New Jersey, kde také později vznikla kapela Bon Jovi. Byl téměř o deset let starší než ostatní členové a jako manažer klubu Hunka Bunka Ballroom ve čtvrti Sayreville zorganizoval koncert kapely Jon Bon Jovi & The Wild Ones ještě předtím, než sám do kapely vstoupil, píše BBC.

Foto: Profimedia.cz

Alec John Such.

Such se znal od dětství s bubeníkem Tico Torresem a na jeden koncert přivedl také textaře a kytaristu Richieho Samboru, který se stal dalším členem Bon Jovi. Společně předtím hráli v kapele The Message.

V roce 1994 ho na pozici baskytaristy v kapele nahradil Hugh McDonald. Such se shledal se svými kolegy znovu v roce 2018, kdy se kapela dala krátce dohromady u příležitosti uvedení do rokenrolové síně slávy. V rozhovoru pro Asbury Park Press Alec John Such uvedl, že věkový rozdíl byl jedním z důvodů, proč kapelu opustil.

„Když mi bylo 43 let, začal jsem se cítit vyhořelý. Bylo to jako práce, ale já pracovat nechtěl. Do kapely jsem šel právě proto, že jsem nechtěl pracovat,“ uvedl.

Reklama

Související témata:
Bon jovi

Doporučované