Hlavní obsah

Zemřela Olivia Newton-John. Travolta zveřejnil dojemné rozloučení

Foto: Profimedia.cz

Olivia Newton-John zpívala jedny z nejznámějších hitů 70. let.

Reklama

aktualizováno •

Odešla hvězda muzikálu Pomáda, která podle svého manžela představovala naději pro lidi s rakovinou prsu, s níž se v minulosti potýkala.

Článek

Ve věku 73 let zemřela australská herečka Olivia Newton-John, představitelka Sandy v muzikálovém filmu Pomáda ze 70. let. Na Instagramu o tom informoval její manžel. Herečka a zpěvačka country i pop music se v minulosti několikrát potýkala s rakovinou.

„Dáma Olivia Newton-John zemřela dnes ráno v poklidu na svém ranči v jižní Kalifornii, obklopena rodinou a přáteli,“ píše se v příspěvku, který připomíná hereččin 30letý boj s rakovinou.

Newton-John se narodila v Británii v roce 1948. Její rodina se o šest let později přestěhovala do Austrálie. V roce 1971 se dostavil první úspěch v její kariéře. V produkci Johna Farrara a Bruce Welche (ze skupiny Shadows) vydala singl s písní Boba Dylana If Not For You, který se stal mezinárodním hitem.

Instagram využil pro rozloučení i hereččin nejslavnější filmový partner z muzikálu Pomáda John Travolta. Za kondolenci připojil rozloučení. „Miluji tě. Byl jsem tvůj od první chvíle, kdy jsem tě uviděl. Tvůj Danny, tvůj John,“ přidal herec i podpis hrdiny filmového hitu.

Nejvíce ji proslavilo účinkování ve filmové adaptaci muzikálu Pomáda z roku 1978. Jeho hrdiny jsou studenti posledního ročníku střední školy a herečka ztvárnila hlavní ženskou roli po boku Johna Travolty. Pomáda, jež se stala jedním z nejslavnějších filmů své doby, vynesla zpěvačce nominaci na Zlatý glóbus v kategorii nejlepší herečka v muzikálu.

Kromě filmu se Newton-John věnovala také hudbě, v roce 1981 slavila úspěch s písní Physical ze stejnojmenného alba.

V roce 1992 herečka oznámila, že se potýká s rakovinou prsu. Nemoc se jí vrátila znovu v roce 2013 a 2017. Agentura AFP připomněla, že Newton-John po svých zkušenostech vložila veškerou svou energii a popularitu do role advokátky za boj proti rakovině. V Austrálii mimo jiné založila výzkumné onkologické zařízení.

Reklama

Doporučované