Hlavní obsah

Zájem o vstupenky do znovuotevřených divadel je v Moravskoslezském kraji velký

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Zájem o koupi vstupenek do znovuotevřených divadel je v Moravskoslezském kraji velký. Některá představení jsou už téměř vyprodaná, zjistila ČTK.

Článek

Část diváků ale podle oslovených divadelníků ještě čeká na další uvolnění restrikcí. Vadí jim hlavně to, že v divadle musí mít respirátor, i když se při vstupu do budovy musí prokázat negativním testem, očkováním či prodělanou nemocí covid-19.

Velký zájem o dětské představení Čert a Káča zaznamenali pracovníci Těšínského divadla v Českém Těšíně na Karvinsku. Bude 31. května na travnaté ploše v blízkosti divadla. Naopak slabší zájem evidují o první představení v sále divadla. Tam se bude hrát 5. června v předpremiéře hrát Višňový sad. „Bereme to jako takový test, jak jsou lidé ochotni jít do divadla,“ řekl mluvčí souboru Iva Lupková.

Dodala, že menší zájem je podle ní způsobený tím, že lidé ještě vyčkávají, zda se opatření ještě více nerozvolní. „Máme ohlasy, že jim vadí povinnost mít respirátor. A to i přes to, že se prokážou testem, prodělali nemoc nebo jsou očkovaní,“ řekla.

Značný zájem zaznamenali pracovníci Národního divadla moravskoslezského. Už v prvních hodinách po pondělním otevření pokladen se tam prodaly desítky kusů vstupenek. Další pak i přes internetový portál. „Na pokladnu pak přicházejí i majitelé voucherů, kteří je vyměňují za vstupenky,“ uvedla mluvčí divadla Šárka Swiderová. Diváci do tamního sálu budou moci přijít na dvě novinky a osvědčenou komedii, a to na operu Hubička Bedřicha Smetany, populární komedii Habaďúra a hru inspirovanou osudy slavných rodaček s názvem Češky krásné, Češky mé!

Ostravské Divadlo Petra Bezruče bude po rozvolnění pro diváky v sále poprvé hrát 2. června inscenaci Zdravý nemocný. „Zájem o představení je velký. Některá jsou už vyprodaná či téměř vyprodaná. Je to ale dáno hlavně tím, že je omezená kapacita sálu, můžeme obsadit jen polovinu sedaček,“ řekla mluvčí divadla Michaela Kubicová. Dodala, že naopak na představení, které divadlo chystá pod širým nebem a kapacita tam bude větší, vstupenky ještě k mání jsou. Celkem je ale zájem lidí o vstupenky zatím menší než před pandemií. Nicméně současná situace vypadá pozitivně, dodala mluvčí.

Reklama

Doporučované