Hlavní obsah

Zájem Rangers? Lichotí mi to, ale o ničem nevím. Čecha by si nevybrali, říká hokejový trenér Pešán

Pešán je údajně na seznamu kandidátů na trenéra New York Rangers.Video: Profimedia.cz

 

Reklama

Filip Pešán je mezi kandidáty na post trenéra nejslavnějšího hokejového klubu planety.

Článek

Hledáme progresivního trenéra, který zlepší naše mladé hráče. Nejslavnější hokejový klub na světě New York Rangers po zpackané sezoně hledá nového šéfa střídačky, zámořská média začínají směle spekulovat. A teď Češi pozor: Mezi devět nejvážnějších kandidátů na horký post zařadil zámořský novinář Filipa Pešána. Dosavadního kouče Liberce, který v letošní sezoně vedl i českou dvacítku.

„Má nulovou zkušenost s trénováním v Severní Americe, ale je možné, že právě evropský trenér, který je z jiné školy, by mohl přinést nové myšlenky,“ píše zámořský reportér o českém kouči, jehož jméno je skloňováno i s postem trenéra A-týmu hokejové reprezentace.

Pešán byl na webu Blueshirtbanter.com jako kandidát na hlavního trenéra Rangers zařazen jako „divoká karta“ po bok mnohem věhlasnějších trenérských jmen. Ve hře má být údajně třeba Bill Peters (Carolina Hurricanes), nebo dvojice trenérů bez angažmá Dallas Eakins a Todd Nelson.

Že v zámoří narazili zrovna na Pešána, ale není náhoda. 40letý Čech má s klubem nadstandardní vztahy, s jeho zástupci byl v kontaktu už v průběhu juniorského šampionátu. Loni v létě absolvoval na Manhattanu i stáž.

„Jsem polichocený, že moje jméno proběhlo médii v zámoří. Na druhou stranu, kdyby o mně reálně uvažovali, myslím, že bych to věděl jako první od nich. Jediná věc, co si z toho zatím beru, je, že jsem se pousmál a mám větší motivaci do další práce,“ řekl Pešán Seznamu.

Pořad SPORT sledujte každý všední den od 18:15 v celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Doporučované