Hlavní obsah

Zákaz prohlídek čtvrti červených luceren, zákaz pořizování selfie a zákaz legín

Den očima Zuzany Lachnitové.Video: Zuzana Lachnitová, Seznam Zprávy

 

Reklama

Události ze dne 29. března 2019 vybírala redaktorka Zuzana Lachnitová.

Článek

Amsterdamská radnice rozhodla o tom, že do ledna příštího roku zruší populární hromadné prohlídky vykřičené čtvrti. Prostitutky jsou podle nich degradovány na turistickou atrakci. Zákaz paradoxně přivítalo hned několik cestovních agentur, které sdílí názor radnice.

Za posledních deset let se ve Velké Británii téměř zdvojnásobil počet předpisů na antidepresiva. Minulý rok lékaři předepsali sedmdesát milionů prášků, v roce 2008 jich bylo třicet šest milionů. Lékaři ale zdůrazňují, že to není negativní jev. Je podle nich těžké odhadnout, proč se číslo zvyšuje. Může za tím být ale i fakt, že se rozšiřuje povědomí o mentálním zdraví a že se více pacientů rozhodne vyhledat odbornou pomoc.

Katolická matka v dopise, který zveřejnil studentský časopis univerzity z Notre Dame, prosí dívky, aby přestaly nosit legíny a místo nich si oblékaly raději džíny. Upnuté svršky totiž údajně nutí její syny myslet na nemravnosti. Studenti žádost odmítli, místo toho dívky i chlapci na sociálních sítích sdíleli své fotografie v legínách.

Více ve videu v článku.

Reklama

Související témata:

Doporučované