Hlavní obsah

Dvojí kvalita potravin v Česku skončí začátkem příštího roku, slibuje ministr zemědělství

Dvě minuty z Výzvy s Miroslavem Tomanem: Jak skoncovat s dvojí kvalitou potravin?Video: Martina Spěváčková, Seznam Zprávy

 

Reklama

Zákazníci už z obalu přesně poznají, co si kupují, řekl Seznamu Miroslav Toman (ČSSD). Tedy v případě, že projde zákon, který jeho resort sepsal.

Článek

Zákazník podle Tomana už podle obalu přesně pozná složení výrobku a bude tak mít jasno, že si za nižší cenu kupuje i nižší kvalitu.

„Nám nejde o to zakázat prodej výrobku, který obsahuje méně masa nebo méně čokolády. Ale zároveň říkáme, ať to není stejně značené jako originální výrobek, který si koupím v cizině a který třeba obsahuje 90 procent kakaových bobů. Mně jde o to, aby spotřebitel nebyl klamán, aby to nebyl spotřebitel druhé kategorie,“ popisuje záměr ministerstva jeho šéf.

Celý pořad Výzva s Miroslavem Tomanem:

Babišovi věřím. Zemědělský fond nemá důvod zastavit proplácení dotací, tvrdí ministr zemědělství.Video: Martina Spěváčková, Seznam Zprávy

Toho, že by obaly doznaly jen menších změn a zákazník stejně rozdíl nepoznal, se ministr nebojí. „Ano, to nebezpečí tady je, Státní zemědělská inspekce mě ubezpečila, že na to má své postupy, takže já věřím, že to zvládnou,“ dodává ve Výzvě Toman.

Co dalšího jeho resort chystá? Jak to bude s dotacemi pro menší zemědělce? A bojí se auditu Evropské komise, který se má týkat dotací do zemědělství?

Podívejte se na celou Výzvu s ministrem Miroslavem Tomanem.

Reklama

Doporučované