Hlavní obsah

Chyby ve výchově dětí: Zakazujete jim alkohol? A proč ne mobily a tablety, říká terapeutka Cajthamlová

Bulimie, anorexie? Můžou za to nefunkční vztahy, chybí nám pocit bezpečí, říká Cajthamlová.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

I Karkulka věděla, jak se správně chovat v lese. A dnes jsou tím lesem sociální sítě, poukazuje na nástrahy výchovy známá lékařka a terapeutka Kateřina Cajthamlová.

Článek

Rodiče vždy vyvíjeli tlak na děti. Dřív je nutili, aby převzali jejich živnost, dnes si do nich promítají nenaplněné ambice. „Obojí je samozřejmě špatně a může to vést třeba i k poruchám příjmu potravy. Přesto mi přijde lepší ta minulost, když kovář chtěl, aby syn byl kovářem. Ne jako dnes, kdy chceme, aby děti zvládly to, co my jsme nedokázali,“ říká lékařka a poradkyně na výživu Kateřina Cajthamlová.

Kde hledat příčiny poruch příjmu potravy? Mají v dnešní době ještě smysl klasické vztahy, tedy hlavně manželství? Kde pácháme při výchově dětí největší chyby? A jak se mají muži vyrovnávat se ztrátou své tradiční role živitele? O tom v Osmičce speciál v úvodním videu.

Kateřina Cajthamlová o nejhorších dietách a o tom, co při hubnutí skutečně funguje:

Lidské svaly jsou jako žárlivá milenka. Chtějí dobře živit a pořádně prohánět, upozorňuje Cajthamlová.Video: Seznam Zprávy

„Lidé podléhají často podivným dietám a také různým celebritám, protože tlak okolí na to, že máme být štíhlí a fit, je enormní. Ale základem je vždy psychika, protože když jste sebevědomí, nemáte potřebu se měnit,“ říká o nekonečné touze hubnout Cajthamlová.

Jak správně zhubnout do plavek? Jaké nejhorší diety zná ze své praxe? Jak nevzdat hubnutí po prvním neúspěšném pokusu? Jak správně jíst? I to radí Cajthamlová v druhé části rozhovoru.

Pořad Osmička Speciál sledujte každou středu od 20:00 na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Související témata:

Doporučované

Hlavní zprávy