Hlavní obsah

Zakladatel Facebooku Zuckerberg se podruhé stal otcem, jméno dcery je terčem vtípků

Zakladatel Facebooku je podruhé otcem.

 

Reklama

Zakladatel Facebooku Mark Zuckerberg se stal podruhé otcem. Fotografií celé rodiny se pochlubil na svém profilu na sociální síti.

Článek

Marku Zuckerbergovi a jeho ženě Priscille Chanové se narodila druhá dcera August. Na svůj facebookový profil přidal Zuckerberg fotografii celé rodiny. Pod příspěvkem se kromě gratulací objevily také posměšné komentáře. Směřují na jméno dítěte. Rozhodnutí pojmenovat dceru po osmém měsíci v kalendáři se tak u některých nesetkalo s pochopením.

Rodiče na Facebooku také zveřejnili dopis určený pro jejich narozenou dceru. Podobný dopis napsali také v roce 2015 po narození první dcery Maximy. Tehdy v dopise rovněž oznámili vznik charitativní nadace, do které hodlají během svého života převést 99 procent majetku.

Zuckerberg tento měsíc rovněž uvedl, že se po narození dcery chystá opět vzít si dva měsíce rodičovské dovolené. První měsíc si chce vzít ihned a druhý měsíc v prosinci.

Facebook, který má sídlo v Kalifornii, nabízí svým zaměstnancům v USA až čtyři měsíce placené rodičovské dovolené, a to buď najednou, nebo postupně v prvním roce po narození dítěte. Patří mezi několik vyspělých technologických firem, které nabízejí tak velkorysé výhody při narození potomka.

Reklama

Doporučované