Hlavní obsah

Zákony hrají pro Krejčíře, advokáti mu vymysleli novou fintu, jak zachránit vilu

Menší vila Radovana Krejčíře.

 

Reklama

Dvě Krejčířovy vily v Černošicích jsou určeny k prodeji, ale majitel využívá už několik let právní možnosti, aby tomu zabránil.

Článek

Právníci Radovana Krejčíře přišli na další způsob, jak oddálit definitivní datum prodeje jeho takzvané malé vily v Černošicích u Prahy.

Prvorepublikovou stavbu, vedle níž má Krejčíř v Černošicích ještě své daleko výstavnější sídlo, exekutoři v únoru úspěšně vydražili za 15 900 000 korun. Stalo se tak po letech soudních tahanic, během kterých právníci napadali jakýkoliv postup vedoucí k prodeji vily a vše musely řešit soudy. Nakonec však Krejčířovy námitky odmítly a prodej vily umožnily.

Krejčířovi právníci postupují podobně i v případě známější a větší černošické vily, ze které uprchlík zmizel policii v roce 2005. To, zda ji stát může prodat, bude už podruhé muset řešit Nejvyšší soud.

Video: Jak se prodává místo, jež vešlo do historie zločinu

Aukci Krejčířovy vily má opět na stole Nejvyšší soud.Video: Hanuš Hanslík

V případě malé vily už úspěšný dražitel složil takzvanou dražební jistinu ve výši 5 milionů. Hned po dražbě chtěl doplatit zbytek peněz - tedy dalších více než deset milionů korun.

Jenže v patnáctidenní lhůtě, kdy je možné podat proti průběhu dražby odvolání, se ozvali právníci Radovana Krejčíře. Podali odvolání proti příklepu.

„To odvolání je prázdné. Nenapsali žádné důvody. Exekutor je proto vyzval, aby ty důvody doplnili - a na to teď musí počkat," popsal situaci mluvčí Exekutorské komory ČR.

Než se odvolání vyřeší, protáhne se případnému novému majiteli převzetí vily nejspíš o měsíce.

Vydražitel zatím nemůže vilu ani doplatit. Koupil tak dům, za který už zaplatil třetinu ceny a teď neví, kdy a jestli vůbec se do něj dostane. Exekutoři nemohou zveřejnit ani jeho identitu, protože to je možné, až bude uhrazena celá částka.

Radovan Krejčíř si zatím v Jihoafrické republice odpykává trest 35 let vězení za vraždu a obchody s drogami. Souzen je tam ale ještě v několika dalších kauzách.

Reklama

Doporučované