Hlavní obsah

Žalobce odložil rozhodnutí, zda dále stíhat Babiše mladšího za Čapí hnízdo

Foto: Repro: Z Facebooku Andreje Babiše

Andrej Babiš mladší na Krymu

Reklama

V pondělí končí žalobci lhůta pro rozhodnutí, zda zastaví stíhání Andreje Babiše mladšího v případu Čapí hnízdo.

Článek

Státní zástupce Jaroslav Šaroch požádal další čas na rozhodnutí, zda bude, či nebude nadále stíhat Andreje Babiše mladšího v kauze Čapí hnízdo.

Dnes jsou to totiž právě dva měsíce, co tomuto žalobci z Městského státního zastupitelství v Praze přišel od policie spis o 136 stranách, jehož součástí byl i návrh vyšetřovatele Pavla Nevtípila a Babišova advokáta Petra Topinky, aby bylo stíhání zastaveno.

V pondělí tedy Šarochovi skončila dvouměsíční lhůta, aby o tomto návrhu rozhodl.

Seznam však zjistil, že žalobce požádal nadřízené, aby mu čas na rozhodnutí prodloužili. „Žádám o prodloužení lhůty k rozhodnutí,“ uvedl Šaroch.

To, že Šaroch zatím nerozhodl, potvrdil Seznamu i advokát Topinka. „Zatím jsem žádné rozhodnutí nedostal,“ řekl Topinka.

Syn českého premiéra tak dál bude čekat, zda se žalobce i v jeho případě zachová stejně jako v případě jeho otce a dalších obviněných v kauze Čapí hnízdo. U nich stíhání už před několika týdny zastavil.

Případ Andreje Babiše mladšího byl do samotného trestního řízení vyčleněn, protože dlouhodobě žije ve Švýcarsku. A tak se jím Šaroch zabývá teprve až nyní.

Rozhodnutí o zastavení trestního stíhání v případě Babiše staršího, jeho manželky Moniky, jeho švagra a dalších lidí nyní přezkoumává nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman.

Protože ještě nerozhodl, jeví se Šarochova žádost o prodloužení lhůty ve věcí Babiše mladšího jako logický krok.

Nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman je v současné době už jediný, kdo může říct, že obvinění proti Babišovi a jeho rodině v kauze Čapí hnízdo bude ještě pokračovat.

Reklama

Doporučované