Hlavní obsah

Žalobci hledají další „oběť“ Ronaldova znásilnění, v roce 2005 proto fotbalistu zatkla policie

Foto: Profimedia.cz

Cristiano Ronaldo.

Reklama

Právní tým Kathryn Mayorgaové, jež obvinila Cristiana Ronalda ze znásilnění, hledá trumf. Ženu, která portugalského fotbalistu ze znásilnění obvinila už v roce 2005.

Článek

Čtyři roky před incidentem s Kathryn Mayorgaovou, tedy v roce 2005, čelil Ronaldo vůbec prvnímu obvinění ze znásilnění. K celé události došlo podle výpovědi mladé ženy v centru Londýna. A průběh celého incidentu se nápadně podobá tomu z Las Vegas v roce 2009.

Tehdy dvacetiletý Ronaldo se v baru potkal s mladou dívkou, kterou následně i s její kamarádkou pozval do svého apartmá, kde ji podle výpovědi znásilnil.

Policie tehdejší hvězdu Manchesteru United zadržela a vyslechla. Stejně jako nyní i tehdy Ronaldo všechna obvinění popřel. A o sedm týdnů později došla policie k závěru, že proti Ronaldovi nemá dostatek důkazů a případ odložila.

Britský deník The Sun nyní přišel s informací, že tým Katrhyn Mayorgaové doufá, že se mu podaří ženu kontaktovat a přimět ji, aby v celém případu také vypovídala.

Sám Ronaldo mezitím posiluje svůj právní tým. Do toho přibral právníka Petera S. Christiansena. Pochází z Las Vegas, a detailně se tak vyzná v právním systému státu Nevada. Ten už stihl vydat oficiální prohlášení, v němž uvádí, že Ronaldo existenci mimosoudní dohody mezi ním a Mayorgaovou nepopírá.

Hned vzápětí ale dodává, že úryvky dohody, jež nyní kolují médii a které zveřejnil německý deník Der Spiegel, byly před publikováním v některých pasážích upraveny.

„Dokumenty, které údajně obsahují vyjádření pana Ronalda a byly uveřejněny v médiích, jsou čiré výmysly. Mám informace, že v roce 2015 byla řada subjektů včetně právních firem napadena hackery a jejich data a dokumenty byly ukradeny,“ stojí v prohlášení.

Ovšem Christiansen nedodal žádné důkazy, jež by prokazovaly, že uniklá smlouva je plagiát.

Americká televizní stanice CNN kontaktovala německý týdeník Der Spiegel, aby se k celé situaci vyjádřil.

„K celé kauze máme kvalitní rešerše. Máme stovky dokumentů z různých zdrojů, které potvrzují naši zprávu. Nemáme žádný důvod si myslet, že dokumenty nejsou autentické,” uvedl za týdeník Christoph Winterbach.

Ronaldo je prý pevně přesvědčen o tom, že pravda přečká mediální šílenství a právní systém státu Nevada prokáže jeho nevinu.

Reklama

Související témata:

Doporučované