Hlavní obsah

Zaměstnanci Sephory jdou na školení o diverzitě. Černošskou zpěvačku nařkli z krádeže

Zaměstnanci Sephory jdou na školení. Černošskou zpěvačku nařkli z krádeže.Video: Zdislava Pokorná , Seznam Zprávy

 

Reklama

Společnost Sephora zavře ve středu všechny své americké pobočky. Kosmetická společnost pošle všechny zaměstnance na školení o inkluzi, diverzitě a předsudcích. Média to spojují s incidentem, který se stal černošské zpěvačce. Solána Imani Rowe, známá pod jménem SZA, byla totiž v Sephoře možná jen kvůli barvě pleti nařčena z krádeže. Firma ale spojitost odmítá.

Článek

Americká zpěvačka SZA musela v dubnu dle svých slov absolvovat nepříjemnou kontrolu v kalifornském obchodě Sephora. Pracovníci obchodu měli provést kontrolu, zda něco americká zpěvačka neukradla. SZA tvrdí, že za tím nevidí jiný důvod než její barvu pleti.

Zpěvačka celý incident zveřejnila na svém twitterovém účtu a vedení firmy potvrdilo, že ke kontrole opravdu došlo. Šéf firmy však popřel, že by za kontrolou stála její barva pleti. „O všem víme, kontaktovali jsme americkou zpěvačku SZA a bavíme se o tom, jaké kroky dále podnikneme,“ uvedla pro americká média mluvčí firmy Emily Shapirová.

Zákazníky Shapirová také upozornila, že veškeré stížnosti a podněty ke zlepšení bere společnost velmi vážně a horší chování k zákazníkům jiné barvy pleti Sephora netoleruje. Spojitost s incidentem a rychlým školením amerických zaměstnanců však společnost popírá. Školení mělo být podle mluvčí v plánu delší dobu.

„Vzdělání našich zaměstnanců je pro nás velmi důležité, školení se neděje v reakci na žádnou událost,“ uvedla Shapirová.

Popularita zmíněné kalifornské prodejny podle britského deníku The Guardian po incidentu značně poklesla a mnoho lidí kosmetický řetězec kritizovalo.

Reklama

Doporučované