Hlavní obsah

Západočeská univerzita bude mít den otevřených dveří on-line

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Západočeská univerzita v Plzni bude mít letos kvůli protiepidemickým opatřením poprvé den otevřených dveří on-line. Premiérově se letos také představí všechny fakulty v jednom termínu.

Článek

Zájemce o studium zvou 27. ledna od 09:00 do 17:00 na web dod.zcu.cz. „Kromě přehledného katalogu téměř 170 studijních programů tu adepti najdou videa se současnými studenty a od 09:00 do 11:00 se mohou připojit k live streamu,“ řekla mluvčí ZČU Šárka Stará. On-line den otevřených dveří pořádá ve stejný den také Lékařská fakulta UK v Plzni.

Představí se všech devět fakult ZČU, s nimiž se pak uchazeči blíže seznámí ve virtuálních místnostech, kde se mohou na cokoli zeptat. „Nepřijdou o rozhovory s vyučujícími, zkušenosti studentů ani o prohlídku kampusu, samozřejmě virtuální,“ uvedla mluvčí.

Pro zájemce o studium v chebské části Fakulty ekonomické byl živý přenos už dnes od 11:00, ale i 27. ledna. Fakulta designu a umění má sice kvůli dřívějšímu datu pro přihlášky do bakalářských programů a talentových zkoušek „otevřeno“ pro veřejnost každoročně v listopadu, lednový termín využijí uchazeči o magisterské studium.

„Na webových stránkách dne otevřených dveří, které se průběžně plní, najdou zájemci už teď nabídku studijních programů všech fakult,“ uvedla Stará. Mohou vyhledávat podle zaměření, typu a formy studia. O svoje zkušenosti se v krátkých videích podělí současní studenti, kteří řeknou, co je obsahem studia, jak je náročné, co je na něm baví a jak vypadá přijímací zkouška i uplatnění.

Bližší seznámení s fakultami zprostředkuje záložka Poznejte fakulty, odkud se uchazeči dostanou k webům i sociálním sítím fakult. Zájemci se také seznámí s budovami v kampusu na okraji i v centru města a s deseti objekty kolejí, v nichž je přes 2500 lůžek.

Den otevřených dveří pořádá 27. ledna v on-line podobě také Lékařská fakulta. „Bude možné si projít jednotlivé budovy virtuálně za pomoci nově vytvořeného 3D on-line modelu. Prohlídky budou živě komentovat současní studenti medicíny, připravena je rovněž přednáška o studiu a rady, jak správně vyplnit přihlášku,“ uvedla mluvčí fakulty Barbora Černíková. Ke dni otevřených dveří se bude možné připojit od 09:00 do 14:00 v MS Teams na odkazu https://1url.cz/@lfp.

Reklama

Doporučované