Hlavní obsah

„Zapařit se Šmícou“. Nedělní klání spojí sport, online svět i charitu

Foto: Entropiqteam

Tým profesionálních hráčů počítačových her Entropiq pořádá charitativní turnaj na podporu několika vybraných z nadace znesnaze21.cz.

Reklama

Jeden z největších českých esportových týmů Entropiq pořádá v neděli charitativní turnaj. Projektu se zúčastní i řada fotbalových osobností, včetně bývalého hráče Liverpoolu Vladimíra Šmicera. Výtěžek pomůže hned 12 potřebným.

Článek

Česká esportová scéna rok od roku získává stále větší fanouškovskou základnu, a díky tomu má tak možnost pomáhat potřebným. S pomocí sponzorů a dalších dárců se jeden z největších profesionálních týmů počítačových her v Česku Entropiq rozhodl uspořádat již druhý charitativní turnaj ve hře FIFA, tedy počítačové simulaci reálného fotbalu.

Charitativní projekt nese název Entropiq Charity FIFA Cup 21: Pomáháme společně. Organizátoři podobnou akci pořádali již minulý rok a podařilo se jim pro Fakultní nemocnici Bulovka vybrat 200 000 korun. S pomocí známých fotbalových osobností letos chce Entropiq tuto metu ještě překonat.

Části turnaje pro známé osobnosti se zúčastní například Vladimír Šmicer, bývalý hráč anglického Liverpoolu, Vít Beneš, stoper olomoucké Sigmy, nebo Lukáš Vácha, který v současnosti předává zkušenosti mladším hráčům ve sparťanském B týmu. Všechny tři spojuje záliba právě v počítačových hrách, které v dnešní době ale už nejsou jen zábava.

Sám Vladimír Šmicer je ambasadorem a zároveň investorem projektu Entropiq. „Oblast esportu má velkou budoucnost. Profesionální hraní her dlouhodobě sleduji a v posledních letech nabírá raketově posun kupředu nejen v zahraničí, ale i u nás na česko-slovenské scéně,“ řekla slávistická legenda na tiskové konferenci v červnu.

Spojením známých fotbalových osobností s profesionálním týmem hráčů počítačových her se nabízí ideální příležitost, jak tuto, v Česku stále novou, disciplínu přiblížit ještě nezainteresovaným divákům a zároveň pomoci potřebným.

V letošním ročníku charitativního FIFA turnaje bude Entropiq sbírat peníze na dvanáct konkrétních případů. „Doufám, že se nám společně podaří vybrat co nejvíce peněz a všichni se při tom pobaví u kvalitních esportových zápasů. Velmi si vážíme všech, kteří se nám rozhodnou pomoci,“ řekl k nedělnímu turnaji Managing Director Entropiqu Ondřej Drebota.

Charitativní stream odstartuje v neděli 21. února v 10 hodin. Kompletní výtěžek z turnaje půjde na podporu vybraných příběhů z nadace znesnaze21.cz.

Fanoušci budou moci vidět, jak hru ovládají nejen známé osobnosti, ale i opravdoví profesionální hráči. Těch je v Česku dnes již celá řada. Většina z nich přitom působí pod nějakým z ligových klubů, které do světa počítačových her postupně vstupují již od roku 2018.

Prvním ligovým celkem, který se rozhodl vstoupit do esportu, byla pražská Sparta, jež vznik vlastního týmu oznámila před dvěma a půl lety v září. Dnes v rudém dresu k utkáním na virtuálním trávníku nastupuje dokonce pět hráčů. Mimo letenských má vlastní profesionální tým i třeba Viktoria Plzeň, pražská Slavia, ale i menší ligoové kluby jako Bohemians 1905, Teplice, Slovan Liberec a několik dalších.

Diváci budou moci na streamu sledovat například sparťana Jana „Emericksona“ Krupičku, který se v letošním roce hned několikrát probojoval do elitní dvoustovky světových hráčů a zároveň drží český rekord v počtu vyhraných utkání v rámci Víkendové ligy, tedy nejhranějšího online módu hry FIFA.

Mimo „Emericksona“ si svého favorita najdou i fanoušci ostatních ligových celků. Turnaje se samozřejmě zúčastní i zástupci týmu Entropiq, ale také hráči esportového klubu Sampi, který vlastní český fotbalový reprezentant Jakub Jankto.

Charitativní stream můžete sledovat v neděli od 10:00 na odkazu zde. Konkrétní příběhy, na které se budou vybírat peníze, si můžete prohlédnout na stránkách týmu Entropiq.

Reklama

Doporučované