Hlavní obsah

Fotbalový předkrm: Top 5 gólů roku. Zápas o titul Bayern-Dortmund bude živě dávat Seznam

Nejlepší góly BVB z letošní sezony.Video: DIGI Sport

 

Reklama

Borussia Dortmund vede německou Bundesligu o dva body před druhým Bayernem. O titulu se tak nejspíš rozhodne v sobotním vzájemném utkání, které můžete sledovat živě v sobotu od 18:15 na Televizi Seznam.

Článek

Rozhodující bitva o krále Německa je tady. Sobotní utkání na půdě Bayernu napoví, jestli Dortmund sesadí historicky nejúspěšnější klub německé historie po dlouhých šesti letech z pomyslného trůnu. Bitvu o všechno můžete sledovat v sobotu od 18:15 živě na Televizi Seznam.

Borussia dokázala Bayernu v posledním odehraném kole utéct na rozdíl dvou bodů a dostala se zpět do čela tabulky. Svěřenci trenéra Favreho na rozdíl od svých konkurentů o titul totiž zvládli poslední zápas a vyhráli proti Wolfsburgu po gólech v posledních minutách utkání. Naopak Bayern nedokázal využít převahu na hřišti Freiburgu a odvezl si jen bod za remízu 1:1.

Top Fotbal živě

Sobota 6. 4. 18:15 živě na Televizi Seznam

Bayern Mnichov – Borussia Dortmund

Moderátor: Jiří Hošek

Expert: Luděk Mádl

Komentují: Jaromír Bosák a Radek Barkman

Axel Witsel: Porazili jsem Bayern doma, tak proč ne u nich?

„Výhra proti Wolfsburgu v posledních minutách byla velmi důležitá. Nikdo nečekal, že Bayern ztratí body ve Freiburgu. Nyní jsme znovu na čele tabulky. Do Mnichova pojedeme se stejnou motivací a uděláme všechno proto, abychom vyhráli. Dokázali jsem to domu v Dortmundu, tak proč ne v Mnichově?“ rozpovídal se záložník Borussie pro portál Bundesliga.com.

Jenže právě faktor domácího prostředí může být rozhodující. Witsel je sice před utkáním v Allianz Areně optimistický, jenže bilance černo-žlutých na stadionu Bayernu hovoří v posledních letech jasně ve prospěch domácích. Bayern porazil Dortmund ve všech čtyřech posledních ligových zápasech na domácím stadionu s celkovým skóre 17:3. Noční můry mohou mít hráči trenéra Favreho hlavně z posledního zápasu v metropoli Bavorska. Mario Götze a spol. před rokem odjeli s výpraskem 6:0, hattrickem tehdy deklasoval své bývalé spoluhráče Robert Lewandowski.

Reklama

Doporučované