Hlavní obsah

Zápas století uzavře první úspěšnou kapitolu. Oktagon ale míří mnohem výš

Rozhovor s promotérem Ondřejem Novotným: O turnaji Oktagon a přeplacené české MMA scéně.Video: Oliver Sálus, Seznam Zprávy

 

Reklama

Svět smíšených bojových umění nabídne další nabitý galavečer. Tentokrát se zápasnická elita sejde pod širým nebem na pražské Štvanici. A diváci se rozhodně mají na co těšit!

Článek

Nejkrásnější turnaj v roce, tak turnaji Oktagon s pořadovým číslem 13 přezdívají organizátoři. Léto, slunce, dobré pití a tradiční gladiátorská zábava. Nebo ta krása v názvu symbolizuje dva ženské duely? V kleci proti sobě totiž nastoupí dva páry dívek, které ještě před pár měsíci neuměly dát jedinou ránu.

Do Projektu Y se přihlásilo přes 300 žen. Promotéři vybrali čtveřici nejvhodnějších adeptek a razantním způsobem jim změnili život. Profesionální příprava a teď před osmi tisíci diváky také první profesionální zápas. Jak se s tím dámy poperou? To diváci uvidí už příští sobotu na Štvanici.

„Přeplacená česká scéna“

Jedna z předních postav československé MMA scény v rozhovoru pro Televizi Seznam hodnotí i finanční situaci v bojových sportech. Vyšponované honoráře, na které si zápasníci zvykli, se Ondřej Novotný pomalu snaží tlačit dolů. „Já jim to přeju, aby si vydělávali hodně peněz za zápas. Ale takové peníze nikde jinde v Evropě nedostanou,” říká.

Splní se Ondřejovi jeho promotérský sen v podobě „Zápasu století“ a je MMA výnosný byznys? To už se dozvíte nahoře ve videu.

Reklama

Související témata:

Doporučované