Hlavní obsah

Zaplať pánbůh, že tam je paní Merkelová! Prezidentští kandidáti diskutují bez moderátora

Prezidentský souboj: Hannig v. Kulhánek.

 

Reklama

„Lidé jsou snadno manipulovatelní,“ říká prezidentský kandidát Vratislav Kulhánek o důvodech, proč je proti referendu o závažných věcech.

Článek

„To bylo při vstupu do EU, tehdy osmdesát procent médií pořád tvrdilo, jak je to dobré,“ oponuje Petr Hannig.

Oba dva kandidáti na českého prezidenta se utkali v prezidentském souboji Seznamu, který moderátorka Renata Kalenská pouze zahájila a závěrečnými otázkami ukončila. Debata obou dvou kandidátů se točila nejčastěji kolem témat spojených s Evropskou unií.

Podle bývalého manažera Škody Auto Kulhánka je členství České republiky v organizaci důležité: „Naše existence je do značné míry spojená s EU. Kdybychom vystoupili, tak řada velkých firem by začala odcházet.“

Skladatel Petr Hannig se podle svých slov považuje za Evropana: „Mluvím několika jazyky, mám všude známé. Oni nejsou nadšení z Bruselu.“

V dalším díle soubojů kandidátů na Hrad došlo i na spory o přijetí eura, politiku německé kancléřky Angely Merkelové či nedostatek empatie u současného prezidenta Zemana.

Kdo je druhý Miloš Zeman? Je Česká republika montovnou? A nechali jsme si vnutit, že jsme malá a neúspěšná země? Podívejte se v úvodním videu.

Reklama

Doporučované