Hlavní obsah

Zaplatil léčiteli. „Dal mi vodu s lihem a prý mi ukončil smlouvu s ďáblem“

Záhady Josefa Klímy: Léčí lidi na dálku, vysílá k nim léčebné frekvence, které prý zabírají i na rakovinu. Je to podvod, říká muž, kterému měl léčitel zrušit smlouvu s ďáblem.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Martin Doležal z Plzně měl před půl rokem zdravotní obtíže, motala se mu hlava a lékaři prý nedokázali odhalit příčinu. A tak se obrátil na léčitele, kterého mu doporučil známý.

Článek

„Zavolal jsem panu Dvořákovi letos v březnu s tím, že jsem mu chtěl popsat, co mě trápí. On na to, ať mu nic neříkám, že potřebuje znát jen datum narození, to mu stačí. Já říkám: A osobně? Prý ne, osobně nemusíte, stačí datum narození. A chci po vás zálohu 2 tisíce korun,“ popisuje první kontakt Martin Doležal. „Poslal jsem mu zálohu s tím, že se podívá na můj zdravotní stav na dálku. Bylo mi řečeno, že on má schopnosti nějakým způsobem léčit na dálku.“

Následovala osobní návštěva u léčitele, kde Doležal doplatil dalších 6 tisíc korun. Na oplátku dostal 32 lahviček, jejichž obsahem měla být údajně bylinková tinktura.

„Z tašky vytáhl takovouhle tinkturu,“ ukazuje muž lahvičku, „a mě tedy na první pohled zarazilo, že je to bezbarvé. Bylinky mají být barevné, když si uděláte čaj, má nějaké zabarvení. Když jsem přijel domů, vytáhl jsem z tašky druhou lahvičku, zase průhledná. Nakonec všech 32 tinktur bylo průhledných… Po čtyřech dnech užívání si říkám, že to není možné. Že tam cítím jen vodu a líh. Tak jsem mu napsal SMS: Pane Dvořáku, proč mám pocit, že piju vodu s lihem? A bylo mi řečeno, že tam je nahraný nějaký program.“

O Milanu Dvořákovi se na internetu dozvíte jen to, že nabízí služby léčitele a poskytuje poradenství pro rozvoj osobnosti. Z jeho facebookového profilu je patrné, že je zásadním odpůrcem očkování proti covidu. Žije v malé chatě za Plzní. Tam také vykonává svou živnost.

Při osobní návštěvě o sobě řekl, že je původním povoláním elektrikář, ale poté, co v sobě objevil léčitelské schopnosti, pověsil řemeslo na hřebík a začal se živit léčením.

„Hlavní je stejně to, že já to nahrávám do lidí. Když to někomu dám do tinktur, tak je to kvůli tomu, aby jako měli něco v ruce. Ale jinak zásada je to, co mají nahrané v sobě. To jen, že někdo to má jako rituál, že to má jako v ruce,“ odpovídá Milan Dvořák na dotaz redakce, jak vytváří na dálku svůj léčebný program.

A pokračuje: „Pracuji na člověku, udělám nějakou diagnostiku, zjistím, jak na tom je, a pak hledám na každý orgán jednotlivou frekvenci. Každý má nějaké starosti, bloky… A když se nějakým způsobem rozhodíte, tak se rozhodí i ty frekvence v těle. Takže máte nějakou frekvenci na játrech, řeknu třeba 280 Hz, a tím rozhozením to jde někam jinam. A vy se pak snažíte najít tu správnou frekvenci.“

Tyto frekvence pak údajně odesílá na dálku přes síť energetických nitek svým klientům, kteří jsou vzdáleni někdy i tisíce kilometrů.

Martin Doležal je ale dnes přesvědčen, že Milan Dvořák pracuje pouze s placebo efektem, a jeho metody zpochybňuje. „Když jsem mu řekl, že si myslím, že jde o podvod, kdy mi vlastně namíchá nějaké tinktury, v nichž je voda s lihem, a že chci okamžitě vrátit peníze, napsal mi, že jsem ho stál spoustu sil atd.,“ vzpomíná Doležal.

Poslední kapkou pro něj bylo, když mu léčitel napsal, že měl uzavřenou smlouvu s ďáblem, a proto léčba nezabírala. „To podle mě nemá s léčitelstvím nic společného,“ uzavírá muž.

Léčitel Dvořák má ale mnoho klientů, kteří jeho léčebným metodám věří a využívají jeho služeb s celými rodinami už řadu let.

„Pokud bych si měla vybrat, jestli jít k doktorovi, nebo k panu Dvořákovi, tak oslovím vždycky první pana Dvořáka. Mě třeba hodně bolel žlučník, každou noc jsem se budila s těžkým žaludkem. No a když jsem ho požádala o pomoc, tak po několika dnech tohle ustupuje, cítíte se líp, psychika je v úplně jiném stavu,“ líčí například Daniela Pacholíková.

A jaké zkušenosti udělali další klienti tohoto léčitele? Dozvíte se v úvodním videu. Reportáž je součástí pořadu Záhady Josefa Klímy, jehož archiv najdete zde.

Reklama

Doporučované