Hlavní obsah

Zapomeňte na mileniály. Další průmyslovou revoluci povedou dnešní desetileté děti, tvrdí vlivná manažerka

Představa splynutí lidské a umělé inteligence je děsivá. Nevíme, co to přinese, říká Rogerová.Video: Adam Junek, Seznam Zprávy

 

Reklama

Co přinese umělá inteligence, je pro nás děsivé, protože si to neumíme představit, říká šéfka českého Deloittu Diana Rádl Rogerová.

Článek

Zaměstnání, která jsme si před deseti dvaceti lety neuměli představit. K tomu absolutní sžití s moderními technologiemi. To čeká dnešní děti podle vedoucí české pobočky poradenské společnosti Deloitte Diany Rádl Rogerové: „Dnešní desetileté děti jsou úplně nezatížené. Odmalička vyrůstají s technologiemi. U nich uvidíme změny týkající se budoucích povolání.“

Pro lidi je ale důležité si udržet jistou technologickou „očistu“. „Jistěže někomu může vyhovovat, že pracuje v noci. Když ale v jednu ráno pošle e-mail, nesmí očekávat, že mu na něj někdo obratem odpoví,“ říká ve Výzvě jedna z nejvlivnějších žen českého byznysu s kubánskými kořeny.

Nahradí lidské pracovníky roboti? Budeme chodit do práce jen čtyři dny v týdnu? Co přesně si představit pod pojmem čtvrtá průmyslová revoluce? Proč je špatně, když se zaměstnavatelé snaží lidi motivovat? A jsou firmy připravené na digitalizaci, když vyčítáme státní správě, že zaspala dobu? I o tom v rozhovoru ve videu nahoře.

Reklama

Doporučované