Hlavní obsah

Zapomenuté hvězdy: Co se stalo s Mokrými bandity po natáčení filmu Sám doma? Víme to!

Harryho a Marva z filmu Sám doma diváci milují dodnes.Video: Krystína Gregorová

 

Reklama

V rubrice Zapomenuté hvězdy bude reportérka Slavných Kristýna Gregorová hledat české i zahraniční herce, které si všichni pamatujeme z kultovních filmů, ale nevíme, co je s nimi dnes. A jako první si vzala „na paškál” film Sám doma.

Článek

Věděli jste, že když se film poprvé uvedl v amerických kinech, udržel se na příčce nejnavštěvovanějších filmů dlouhých 12 týdnů? Není se tedy co divit, že si herce pamatujeme dodnes. Co třeba jména Joe Pesci nebo Daniel Stern? Nevíte? Ale na Harry a Marva si určitě vpomínáte. Známějším z nich je určitě představitel chytřejšího Harryho, Joe Pesci, kterému je dnes úctyhodných 75 let.

Na rozdíl od jiných herců z filmu Sám doma už byl Pesci v Americe velkou hvězdou a šel z role do role. Jak ale sám herec přiznává, zlodějíček Harry se stal legendárním a přinesl mu ještě mnohem větší slávu, než do té doby zažíval.

Možná vás ale překvapí, že o profesi herce Joe nikdy nestál. Snil o hudební kariéře a za svým snem si také šel. V roce 1999 hereckou kariéru ukončil a zaměřil se na hudbu. V té se sice neprosadil zdaleka tak jako v herectví, ale i tak byl šťastnější.

Každému divákovi ale určitě přirostla k srdci i postava praštěného a natvrdlého Marva. Daniel Stern se po skončení natáčení filmu Sám doma dál věnoval herectví a byl velmi úspěšný. Ovšem roli vtipného Marva mu už nikdo neodpáře. Nakonec s přibývajícím věkem pověsil natáčení filmů na hřebík a začal se věnovat divadlu. Na film Sám doma ale prý vzpomíná nejraději, možná i proto, že jsou s kolegou Joem Pescim dodnes nejlepšími přáteli.

Reklama

Související témata:

Doporučované