Hlavní obsah

„Zastřelil jsem šerifa“ hrálo u zprávy o zabití Chérifa Chekatta, televize se omluvila

Pokuta pro francouzskou televizi BFMTV.Video: Martin Zíta, AP, Youtube.com

 

Reklama

Francouzská zpravodajská stanice BFMTV se dnes omluvila za to, že ve čtvrtek ve svém vysílání zahrála písničku Boba Marleyho s názvem I Shot the Sheriff (Zastřelil jsem šerifa). Výběr hudby vyvolal pobouření, protože song zazněl jako podkres k záběrům ze Štrasburku poté, co policisté zastřelili pachatele atentátu na vánoční trhy Chérifa Chekatta. Informovala o tom agentura AFP.

Článek

Devětadvacetiletý Chekatt unikal dva dny, než se ho podařilo francouzským bezpečnostním složkám vypátrat ve štrasburské čtvrti Neudorf. Chekatt začal při střetu jako první střílet, načež jej členové specializované zásahové jednotky zabili.

Právě v rámci zvláštního vysílání k dopadení a smrti hledaného Chérifa Chekatta zazněla na BFMTV píseň ikony jamajského reggae Boba Marleyho, kterou později nazpíval i Eric Clapton.

Řada diváků označila na sociálních sítích použití písně jako doprovodu k záběrům ze Štrasburku za nepatřičné. „BFMTV právě živě vysílala I Shot the Sheriff. Asi se zbláznili,“ uvedl jeden z uživatelů Twitteru. „Nejsem si jistý, že I Shot the Sheriff je tou nejlepší hudbou, kterou mohla dnes večer BFMTV zvolit,“ napsal další.

Dnes se stanice omluvila a uvedla, že píseň se do vysílání dostala omylem. „Technický tým zodpovědný za zvuk uznává, že zapříčinil tento závažný incident,“ uvedla zpravodajská televize, podle které vznikla chyba „při manipulaci“. Puštění písně bylo selháním lidského faktoru a nedošlo k němu úmyslně, dodala stanice.

Reklama

Související témata:

Doporučované