Hlavní obsah

Zastupitelé Hradce Králové schválili stavbu kanoistické loděnice za 30 milionů

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Zastupitelé Hradce Králové dnes schválili vypsání tendru na firmu pro stavbu nové kanoistické loděnice na břehu Orlice. Náklady na stavbu radnice odhaduje na 30 milionů korun. Vítězem tendru bude firma s nejnižší nabídnutou cenou.

Článek

Vítěz tendru by mohl být znám na začátku roku 2022 a stavba by mohla začít na přelomu jara a léta.

Nový objekt nahradí nevyhovující loděnici, která je na pravém břehu Orlice za sportovním areálem TJ Slavia. Současná loděnice patří městu a využívá ji vodácký oddíl TJ Sokol Hradec Králové. „Stav současného areálu je již zcela nevyhovující a nedostačuje ani kapacitně,“ uvedl dříve primátor Alexandr Hrabálek (ODS). Po dobu výstavby bude loděnice v provozu.

Novou loděnici by měl tvořit dvoupodlažní objekt, který bude rozdělený na zázemí loděnice a na sklad lodí. Půjde o ocelovou konstrukci pokrytou dřevěným obkladem.

Na stavbu bude město chtít získat dotaci od Národní sportovní agentury, která by mohla pokrýt až 70 procent výdajů. Žádost o dotaci město podalo v září.

Hlavní investicí města do sportovních zařízení je letos zahájená stavba fotbalového stadionu za 568 milionů korun bez DPH. Jde o největší zakázku v novodobé historii města. Stadion by měl být hotový na jaře 2023.

Reklama

Doporučované