Hlavní obsah

Zastupitelé Králík rozhodnou o stavbě Lidlu, část lidí ho nechce

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Část lidí se postavila v petici proti záměru, naopak v městské anketě měl skoro 90procentní podporu. Termín projednávání bude stanoven po dokončení územní studie.

Článek

„Jedná se o skloubení zájmu občanů a příležitosti pro posílení rozpočtu města. Neméně důležitou záležitostí jsou pracovní příležitosti, které nový obchod nabídne. Máme však v patrnosti i obavy zejména menších obchodníků,“ uvedl starosta Václav Kubín (Sportovci).

Ochodní řetězec chce postavit obchod v lokalitě Na Výsluní, kde je už Penny market. Zastupitelstvo v červenci schválilo přípravu záměru prodeje, což znamená, že nejdřív vznikne územní studie, která se bude zabývat vhodností projektu včetně dopravního zatížení.

„V minulosti již byl podobný záměr v této lokalitě zamýšlen. Zastupitelstvo bude projednávat případnou změnu územní studie, záměr prodeje a následně prodej pozemku,“ řekl Kubín. Pozemky zastupitelé odmítli Lidlu prodat v roce 2009.

V Králíkách je již kromě Penny marketu také obchod COOP a Hruška. Radnice by mohla od obchodního řetězce za metr čtveterční dostat 1800 až 2000 korun. Město by tak získalo několik milionů korun. „Což by pomohlo investicím ve městě,“ řekl Kubín.

Papírovou petici podepsaly desítky lidí, iniciátor Marek Krátký pokračuje v úsilí i v elektronické petici. „Obvykle se stává, že když se otevírá nový supermarket, malé místní obchody pomalu mizí,“ uvedl na petičním webu. V městské anketě odpovídalo 550 lidí. Zhruba devět procent lidí nový market nechce, přibližně jedno procento neví, ostatní byli pro.

Reklama

Doporučované