Hlavní obsah

Zastupitelé Prahy 11 odvolali místostarostu Prokopa a radní Ujhelyiovou

Foto: Seznam Zprávy

.

Reklama

Zastupitelstvo Prahy 11 dnes na mimořádném zasedání odvolalo radní pro školství Zuzanu Ujhelyiovou (Piráti) a místostarostu městské části Ondřeje Prokopa (ANO).

Článek

Odvolání Ujhelyiové navrhl opoziční zastupitel Jiří Štyler (Hnutí pro Prahu 11 – HPP11). Konkrétní důvody pro svůj návrh Štyler neuvedl. Následně zastupitel Martin Muzikant (Piráti) navrhl odvolání místostarosty, v jehož gesci je majetek městské části, investice a podpora podnikání. Mezi koaličními partnery na Jižním Městě jsou od letošního jara spory. V Praze 11 vznikla koalice Pirátů, ANO, ODS, TOP 09 a STAN.

Odchod radní pro školství už dříve požadovali zástupci koaličních klubů ANO, ODS a TOP 09/STAN v jedenácté městské části. Důvodem byl tehdy otevřený dopis, v němž ředitelé základních škol na Jižním Městě v únoru vyjádřili nespokojenost se spoluprací se zřizovatelem. Prokop označil na jaře za překážku v koaliční spolupráci snižující se počet koaličních zastupitelů za Pirátskou stranu. Spory v koalici vyústily v období přelomu června a července v to, že zástupci koaličních klubů ANO, ODS a TOP 09/STAN uvedli, že se nadále necítí být zavázáni koaliční smlouvou vůči Pirátům. Nyní se zástupci koaličních stran neshodují například v dalším postupu ve výstavbě Areálu ledových sportů nebo v rekonstrukci bývalé ubytovny Sandra.

Už dnes dopoledne se na zasedání zastupitelstva objevil i návrh na odvolání starosty Jižního Města Jiřího Dohnala (Piráti), schválen ale nebyl. Návrh podal opoziční zastupitel Ladislav Kos (HPP11).

Městská část, kde žije 77.600 obyvatel, zahrnuje katastrální území Chodova a Hájů.

Reklama

Související témata:

Doporučované