Hlavní obsah

Zastupitelé Prahy 18 odvolali místostarostu Pavla Sehnala

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Zastupitelé Prahy 18 na středečním jednání odvolali z funkce místostarostu Pavla Sehnala (ODA). Jako důvod uvedli, že prosazuje vlastní obchodní zájmy na úkor Letňan.

Článek

„V radě jej nahradí Ivan Polák,“ sdělila mluvčí radnice Lucie Pajerová. Podnikatel Sehnal vlastní finanční skupinu SPGroup, pod níž spadá mimo jiné výstaviště v Praze Letňanech a pojišťovna Slavia. V Čestlicích má akvapark a hotel. Sehnal výtky odmítl a naopak vedení radnice podle něj nefunguje. Zastupitelem zůstane.

„Pavel Sehnal při jednáních opakovaně a aktivně prosazoval obchodní zájmy společností, které vlastní. Podal dva návrhy na změnu územního plánu na podporu svých projektů, ani u jednoho při rozhodujících vystoupeních na magistrátu nehlásil střet zájmu,“ uvedl starosta Zdeněk Kučera (ANO). Sehnalovi vytkl také to, že letos na jednání magistrátního výboru pro územní rozvoj a územní plán vystoupil proti rozhodnutí Prahy 18.

Podle Sehnala je to naopak vedení radnice, které selhává. „Opak tvrzení (starosty) je pravdou. Dva roky jsem bojoval a snažil se prosazovat zájmy Letňan. Na vlastní náklady jsem nechal právníky předělávat smlouvy tak, aby pro Letňany nebyly nebezpečné. Panu starostovi jsem dokonce poslal několik vytýkacích dopisů na jeho práci,“ řekl ČTK Sehnal. Starostu kritizoval rovněž za to, že za dva roky ani jednou nesvolal radniční výbor, který vede.

Kritice nyní již bývalý místostarosta podrobil i jednání zastupitelstva. Odvolán byl prý ve své nepřítomnosti a chybělo také několik zastupitelů, kteří jsou v karanténě kvůli nemoci covid-19. Zastupitelem Sehnal zůstane. „Já budu nadále pokračovat ve své práci a budu hájit zájmy občanů,“ dodal Sehnal.

Do voleb v roce 2018 šla ODA pod volebním uskupením Krásné Letňany, které se staly součástí vládnoucí koalice společně s ANO, ODS + Svobodní a TOP 09. Městskou část Praha 18 tvoří katastrální území Letňan a má zhruba 20 000 obyvatel.

Reklama

Související témata:

Doporučované