Hlavní obsah

Zastupitelé Ústeckého kraje schválili rozdělení 932 milionů korun, část jde i na dotace

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Zastupitelé Ústeckého kraje v pondělí schválili použití zhruba 932 milionů korun z přebytku hospodaření a z navýšení daňových příjmů, mimo jiné na dotace. O 13,6 milionu korun se zvýší objem peněz fondu Ústeckého kraje.

Článek

Téměř o 100 tisíc korun víc půjde na účet regionálního podpůrného fondu Ústeckého kraje a o více než 260 milionů korun bude navýšen fond investic a oprav. Pro se vyslovilo 36 zastupitelů, 13 zastupitelů se zdrželo a pět bylo proti.

Prostřednictvím regionálního podpůrného fondu je v krajském rozpočtu vyčleněno například pět milionů na dotační program na záchranu a obnovu kulturních památek. Jeho vyhlášení mají dnes rovněž projednat zastupitelé. V případě, že bod schválí, bude program navýšen ještě o pět milionů korun.

Část prostředků kraj použije také na dofinancování sociálních služeb. Ústecký kraj totiž dostal od ministerstva sociálních věcí o 442 milionů korun nižší dotaci na sociální služby, než potřeboval. Nejvyšší částka, 314 milionů korun, půjde odboru dopravy. Z toho se 130 milionů korun použije na údržbu silnic.

Reklama

Doporučované