Hlavní obsah

Zavedeme nulovou toleranci, varuje před startem druhé vlny EET Babišova náměstkyně

Náměstkyně ministra financí: Ve druhé vlně EET bude pro opozdilce nulová tolerance.

 

Reklama

Systém elektronické evidence bez problémů ustojí 250 tisíc nových účastníků, říká náměstkyně ministra financí Alena Schillerová.

Článek

Druhá vlna vlajkového projektu Ministerstva financí - elektronické evidence tržeb - startuje už ve středu 1. března. Evidovat má začít 250 tisíc podnikatelů, jejichž obživou je velko a maloobchod. Ještě těsně před víkendem si ale na 150 tisíc z nich nevyzvedlo autentizační údaje nutné pro zapojení do EET.

„Tentokrát žádné období hájení nebude," varovala ve studiu Seznam Zpráv náměstkyně ministra financí Alena Schillerová. „Když v prosinci EET startovala, tak čtrnáct dní bylo vyhrazeno spíše pro podání pomocné ruky, až potom začaly kontroly, které udělovaly i sankce. Ale to bylo proto, že tito podnikatelé byli těmi prvními, kteří se s evidencí museli vyrovnat. Teď už k tomu vážně není důvod," dodala.

Náměstkyně pak popsala i to, jak se s EET mají popasovat živnostníci, kteří do druhé vlny spadají jen zčásti, či co stálo za zatím jediným výpadkem systému elektronické evidence v prosinci. Pusťte si video nahoře v textu.

Ve studiu Seznam Zpráv pak týden před startem druhé vlny také zaznělo, na koho překvapivě dolehne EET a komu se naopak vyhne. Jak tvrdé tresty může Finanční správa udělit a také zda hrozí i úplné zavření prodejny, která se zákonu nepodvolí. Kromě Aleny Schillerové se o své poznatky podělil třeba sekční šéf Finanční správy Jiří Fojtík nebo Michal Bláha, provozovatel portálu Hlídač EET. Připomeňte si:

Studio EET.

Reklama

Doporučované